Login en profiteer van extra voordeel
  • Yalumba Y Merlot

Yalumba Y Merlot

Rode wijn uit  South AustraliaAustralië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Yalumba Y Merlot

Yalumba Y Merlot start mett een heerlijk expressief en levendig aroma dat je gelijk laat verlangen naar de eerste slok. De sappige smaak maakt de belofte van de geur meer dan waar en je proeft hints van exotische kruiden en mint vermengd met tonen van rijp rood fruit, moerbei en verse pruimen. Echt een fijne vol smakende merlot, expressief, fris en levendige rode wijn die afsluit met een fijne afdronk.

Rijke tradities van Yalumba

De wijnen van Yalumba worden modern gemaakt met het grootste respect voor de natuur en daarbij verliezen ze nooit de traditionele sterke waarden van het land uit het oog. De kip op het etiket van Yalumba Y Merlot verwijst naar de hanen en kippen die onderdeel uitmaken van het ecosystheem van Yalumba. Zij zorgen ervoor dat de wijngaarden ontdaan worden van de ongewenste ongedierte en onkruid. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. Hiervoor heeft het ook vele natuurgebieden die enkel bestemd zijn voor de rehabilitatie van de inheemse dieren in het wild. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld hiervoor de Climate Protection Award in ontvangst nemen.

Fermentatie met wilde gisten

De Y-serie Merlot wordt zowel koud als warm gefermenteerd met alleen wilde gist die wordt aangetroffen in de wijngaard en wijnmakerij. Op deze manier blijft de wijn fruitig, soepel en jeugdig en behoud het de klassieke Merlot-smaken.

Genieten met Yalumba Y Merlot

Geniet van deze merlot wijn als begeleider van wat rijkere maaltijden en kruidige gerechten, bijvoorbeeld cassoulet. Wil je van deze rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Yalumba Y Merlot te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Merlot
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol14%

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant