• Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013

Rode wijn uit  South AustraliaAustralië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 135 Spaarpunten i
45,95

Unieke rode wijn

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013 heeft een dieprode kleur. Het is een uitzonderlijke wijn met aroma’s van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. Tonen van chocolade en mokka, peper en tabak. Bijzondere rode wijn met stevige fruitsmaak en krachtige tannines. 

Hoe wordt Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013 gemaakt?

Barossa Region is verdeeld in Barossa Valley en Eden Valley. Yalumba is het oudste familie-wijnbedrijf in Australië en produceert sinds 1849 wijnen.Vinificatie is traditioneel en modern, waarbij de wijn 26 maanden lagering op Frans en Amerikaans eiken vaten heeft gehad. Deze Signature van Yalumba heeft wel even zijn tijd nodig gehad en is nu mooi op dronk maar heeft een bewaarpotentieel van 20 tot 25 jaar.

The Signature Cabernet Shiraz 2013 bekroond door Robert Parker met 93 punten

Deze geweldige rode wijn is niet 1 maar 2 keer beoordeeld door Robert Parker. De eerste keer werd de wijn rechtstreeks uit het vat geproefd en kreeg toen al 92+ punten. Bij de 2e tasting een jaar later werd deze wijn zelfs nog beter beoordeeld en kreeg 93 punten. De Signature Cabernet Shiraz 2013 ontwikkeld zich dus goed met de jaren en wordt alleen maar beter!

Bijzondere rode wijn

The Signature is speciaal opgedragen aan iedereen die sinds de oprichting iets betekend heeft voor het bedrijf Yalumba. Per jaargang is Yalumba The Signature dan ook gekoppeld aan een of soms meerdere bijzonder waardevolle personen voor Yalumba. Degene die hiervoor uitverkoren worden, worden hiermee compleet verrast en zijn dan ook heel erg vereerd door deze eeuwige roem!  Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen. Wine Enthusiast Magazine heeft Yalumba, ‘Australia’s oldest family owned winery’ afgelopen jaar geëerd met de ‘New World Winery of the Year’ award als onderdeel van de Wine Star Awards 2009.

Wijn-spijsadvies Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013

Bent u een liefhebber van bijzondere wijnen? Dan is dit dé wijn voor u. Hij is perfect in combinatie met rood vlees, wild en rijpe kazen.

Koop Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013 online

Deze heerlijke rode wijn bestelt u online in de wijn webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Relatiegeschenken
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Syrah - Shiraz
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Rood
GeurAroma's van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. Tonen van chocolade en mokka, peper en tabak.
SmaakStevige fruitsmaak en krachtige tannines. Lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly.