• Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013

Rode wijn uit  South AustraliaAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 135 Spaarpunten i
45,95

Barossa Region is verdeeld in Barossa Valley en Eden Valley. Yalumba is het oudste familie-wijnbedrijf in Australië en produceert sinds 1849 wijnen.

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013 heeft een dieprode kleur. Het is een uitzonderlijke wijn met aroma’s van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. Tonen van chocolade en mokka, peper en tabak. Bijzondere rode wijn met stevige fruitsmaak en krachtige tannines. Deze 2013 is nu perfect op dronk en heeft een bewaarpotentieel van 20 tot 25 jaar. Vinificatie is traditioneel en modern, waarbij de wijn 26 maanden lagering op Frans en Amerikaans eiken vaten heeft gehad.

Bijzonderheden: The Signature is speciaal opgedragen aan iedereen die sinds de oprichting iets betekend heeft voor het bedrijf Yalumba. Per jaargang is Yalumba The Signature dan ook gekoppeld aan een of soms meerdere bijzonder waardevolle personen voor Yalumba. Degene die hiervoor uitverkoren worden, worden hiermee compleet verrast en zijn dan ook heel erg vereerd door deze eeuwige roem!  Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen. Wine Enthusiast Magazine heeft Yalumba, ‘Australia’s oldest family owned winery’ afgelopen jaar geëerd met de ‘New World Winery of the Year’ award als onderdeel van de Wine Star Awards 2009.

Yalumba The Signature Cabernet Shiraz 2013 is dé wijn voor liefhebbers van iets bijzonders. Perfect in combinatie met rood vlees, wild en rijpe kazen.

Bekroningen:

  • Yalumba the Signature Cabernet Sauvignon Shiraz 2013: Decanter Bronzen medaille, 87 punten

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Relatiegeschenken
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Syrah - Shiraz
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
GeurAroma's van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. Tonen van chocolade en mokka, peper en tabak.
SmaakStevige fruitsmaak en krachtige tannines. Lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal6

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit.