• Yalumba Samuel's Collection Shiraz-Cabernet Sauvignon

Yalumba Samuel's Collection Shiraz-Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  Barossa ValleyAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 357 Spaarpunten i
19,95

Yalumba Samuel's Collection Shiraz-Cabernet Sauvignon

Yalumba Samuel's Collection Shiraz-Cabernet Sauvignon heert mooie aroma´s van de Shiraz druif zoals rijpe pruimen en kersen, gevolgd door kruiden en rode bessen van de Cabernet Sauvignon druif. Rijk en gul, zacht en soepel. Mooi in balans met een lange afdronk.

Rode wijn uit Barossa Valley

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Barossa Valley en Eden Valley in het Zuid-Oosten van Australie. Eden Valley ligt direct ten noorden van Adelaide. Barossa Valley ligt 60 km ten noordoosten van Adelaide. Doordat de druiven van verschillende wijngaarden komen bevat deze wijn een grote geografische diversiteit. De druiven worden apart geplukt. Na de spontane vergisting acht maanden rijping op gedeeltelijk nieuwe en oude Franse, Hongaarse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Wijn- Spijs advies voor bij Yalumba Samuel's Collection Shiraz-Cabernet Sauvignon

Het sappige palet van deze Shiraz-Cabernet Sauvignon is heerlijk in combinatie met garnalen, chili, knoflook linguine of een burrito met bonen en avocado.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Syrah - Shiraz
Wijnland Australië
Wijnstreek Barossa Valley
South Australia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol14.5%
Minimum aantal6

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant