• Yalumba Samuel's Collection Roussanne

Yalumba Samuel's Collection Roussanne

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 357 Spaarpunten i
19,95

Yalumba Samuel's Collection Roussanne

Yalumba Samuel's Collection Roussanne heeft een strogele kleur met groene tinten. De aroma´s van deze roussanne geven je het gevoel door een bloemenveld te lopen. Kamille, lavendel, wilde rozen en een nabijgelegen bijenkorf. Zijdezacht, met witte perzik, vanille custard en kumquat. Verse zuren van grapefruit, amandelen en honing maken het geheel compleet.

Duurzame wijn

Hoofd wijnmaakster is Louisa Rose (Lou voor vrienden) en onder haar leiding werkt Yalumba op een duurzame wijze aan wijnen waarin traditie
en innovatie elkaar op harmonieuze wijze ondersteunen. De druiven worden 's nachts geplukt en meteen geperst. Spontane vergisting in oude Franse eiken barriques. Daarna tien maanden rijping op de lie met regelmatige bâtonnage. De Roussanne heeft door een authentieke, natuurlijke gisting, zowel de frisse, delicate fruitaroma’s die de druif van het koelere klimaat van de Eden Valley krijgt. Maar ook een vleugje hout van de opvoeding in oudere barriques. Het maakt de wijnen een universele partner van vele gerechten of ideaal om zomaar een glas van te genieten.

Biogische wijngaard

Aan de Murray rivier in Loxton ligt de biologische wijngaard van de Barich familie die prachtige Chardonnay produceert. De druiven van deze wijngaard worden gecombineerd met druiven uit de wijngaard van de Carypides familie in Angle Vale die al jaren hoge kwaliteit Chardonnay maken voor Yalumba. Sinds 2010 zijn zij ook biologisch gecertificeerd. Het zorgvuldig te werk gaan in beide wijngaarden zorgt ervoor dat de druiven in perfecte staat zijn wanneer ze worden geplukt.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Roussanne
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol12%
Minimum aantal6

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly.