• Yalumba Samuel's Collection GSM

Yalumba Samuel's Collection GSM

Rode wijn uit  Barossa ValleyAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 357 Spaarpunten i
19,95

Yalumba Samuel's Collection Grenache-Shiraz-Mataro

Yalumba Samuel's Collection Grenache-Shiraz-Mataro (ookwel bekend als Mourvèdre) is levendig robijnrood van kleur, de wijn is zeer aromatisch met lagen van bosbessen, rabarber, geplette rozenblaadjes en kaneel. Het smaakpalet is sappig en helder met bosbessenaroma's en chocola-achtige tannines.

Rode wijn met unieke blend

De Grenache, Shiraz en Mataro worden apart geplukt voor deze wijn en gefermenteerd in kleine partijen - sommige in eiken vaten en sommige in roestvrijstalen vaten. De daaropvolgende wijn heeft gedurende 11 maanden gerijpt in nieuw Frans eiken okshoofden (13%) en in oude Franse, Hongaarse en Amerikaanse eiken okshoofden. Franse eiken barriques laten de wijnen ontwikkelen zonder invloed van veel eikensmaak terwijl textuur en complexiteit toenemen.

Wijngaarden van meer dan 170 jaar oud

De oprichter, Samuel Smith, plantte ruim 170 jaar geleden de eerste wijngaard van Yalumba aan. Geworteld in geschiedenis en rijk aan  verhalen over doorzettingsvermogen, eren de Samuel’s Collection wijnen de oprichter van Yalumba. Hiermee wordt de herkomst omarmt en een stukje Australië aan iedere drinker meegegeven. Barossa valley ligt 60 km ten noordoosten van Adelaide in het Zuid-Oosten van Australie.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Grenache
Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Australië
Wijnstreek Barossa Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol13.5%
Minimum aantal6

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant