• Yalumba Patchwork Shiraz

Yalumba Patchwork Shiraz

Rode wijn uit  Barossa ValleyAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,50

Traditionele, Barossa-style Shiraz. Patchwork is een wijn waarin alle unieke eigenschappen van de Barossa te vinden zijn. Geschiedenis, ambacht, geografie en het klimaat komen samen in deze Shiraz. Onmiskenbaar een wijn uit Barossa!

De Yalumba Patchwork Shiraz opent met weelderige en sappige donkere kersen, drop, kruiden en wilde bloemen. Fluweelachtige textuur, moerbeien en pruimen komen tevoorschijn met wat zuren die het fruit omhoog halen. Mooie mineralen en een heerlijke afdronk.

Druivensoort: Shiraz. De druiven van de Patchwork Shiraz zijn afkomstig uit de gehele Barossa Valley. De wijngaarden bestaan uit verschillende wijnstokken, variërend van jonge (ca. 10-12 jaar) tot oude wijnstokken (ouder dan 35 jaar). Deze zijn geplant op diverse plaatsen, met een lichte variëteit aan micro-klimaten en bodemsoorten.

Bijzonderheden:De verschillende groeiomstandigheden van de druiven worden beïnvloed door de manier waarop de wijnstokken zijn aangeplant. Er zijn wijnstokken in rijen van noord naar zuid of van oost naar west geplant, aan de voet (gekoeld door een bries) of op de vlakke bodem van de vallei. In rood-bruine aarde en in zandigere lemen-, of donkere kleigronden. Al deze variaties dragen bij aan de diversiteit van de Barossa Shiraz, met als resultaat deze "Barossa Patchwork".

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Australië
Wijnstreek Barossa Valley
South Australia
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit.

Misschien ook interessant