Login en profiteer van extra voordeel
  • Yalumba FSW8B Botrytis Viognier

Yalumba FSW8B Botrytis Viognier

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.7
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 69 Spaarpunten i

De herfst in Wrattonbully is met de morgen dauw, zachte mist en warme zon op rijpe druiven de perfecte setting voor “Botrytis Cinerea”. Koppel dit aan de verleidelijke viognier druif en je krijgt een gouden nectar dat Yalumba FSW8B wordt genoemd. Het smaakpallet van de viognier heeft een geweldige synergie met de rijkdom van de Botrytis, vol van abrikozen, perzik en kruiden. Exotisch, vol van smaak en elegant. Echt een ervaring die gedeeld moet worden.

De Yalumba FSW8B Botrytis Viognier heeft een licht gele stro kleur met een groene zweem. De aroma’s zijn etherisch met een rijke toon van crème brulée die gevolgd worden door verleidelijke aroma’s van kaneel, steranijs en citroen taart. Rijke aanhoudende smaken van cumquat marmelade, gepocheerde abrikozen, kaneel en steranijs eindigen in een zoete en evenwichtige finale. Deze dessertwijn toont een complexiteit en synergie tussen een weelderige zoetheid en levendige zuren.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Biologische wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Viognier
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)37,5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant