• Yalumba Barossa Old Bush Vine Grenache

Yalumba Barossa Old Bush Vine Grenache

Rode wijn uit  Barossa ValleyAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 297 Spaarpunten i
16,50

Yalumba Barossa Old Bush Vine Grenache is afkomstig van zeer oude (70 jaar) druivenranken die in struikvorm groeien, heeft een dieprode kleur met een licht paars randje. De wijn combineert de geuren van peper en kruiden en voegt daar in de smaak heerlijk zwart fruit als bramen aan toe.

Een echte 'eet' wijn. Geniet van de wijn met rijke vlees- en wildgerechten alsmede belegen kaassoorten.

Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. The Barossa Region ligt tussen het lager gelegen Barossa Valley en het hoger gelegen Eden Valley in het zuiden van Australië. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de  wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen. Wine Enthusiast Magazine heeft Yalumba, "Australia's oldest family owned winery" afgelopen jaar geëerd met de "New World Winery of the Year" award als onderdeel van de Wine Star Awards 2009.

Bekroningen: 89 Parker punten

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Yalumba Winery
Druivensoort Grenache
Wijnland Australië
Wijnstreek Barossa Valley
South Australia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant