Login en profiteer van extra voordeel
  • XR Blush Rose 2021

XR Blush Rose 2021

Rosé wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i

XR Blush Rose 2021

XR Blush Rose is een blozende Rosé. Beek zalmroze van kleur met als basis de Grenache- en Cinsaultdruif, heerlijk verfrissend en fruitig. Dit is gewoon een no nonsense bleke, elegante, zachtdroge, zuidfranse Mediterrane “terras” Rosé.

Genieten met XR Blush Rose

XR Blush Rose is heerlijk als aperitief. Daarnaast is het een prima rose wijn die je kan serveen bij diverse salades maar ook bij gegrild vlees zoals op de BBQ. Ook een overheerlijke wijn om zo van te genieten op het terras onder de zon met familie en/of vrienden.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Xavier Roger
Druivensoort Cinsault
Grenache
Wijnland Frankrijk
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Xavier Roger

Kocht men vroeger vooral op naam en herkomst, vandaag kiest men op smaak. Chardonnay en Merlot werden smaakiconen en zijn inmiddels verworden tot wereldberoemde “merken”. Hiernaast verlangt de kritische wijndrinker van nu, naar herkenbare wijnen met diepgang die onmiddellijk plezieren en toch betaalbaar zijn.

De XR Winemakers Premium wijnen van wijnmaker Xavier Roger, zoon van de bekende Jean Max Roger uit de Sancerre zijn bijzondere wijnen waar de unieke smaak van de druif naar voren komt. Hieronder treft u een selectie van de Xavier Roger wijnen aan die allen uniek zijn van smaak passend bij de druivensoort, zeer goede kwaliteit hebben voor een gunstige prijs. Probeer een van de wijnen van Xavier Roger en ervaar het zelf!

Misschien ook interessant