• Wine & Soul Pintas 2016 Vintage Port

Wine & Soul Pintas 2016 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 207 Spaarpunten i
69,50

Wine & Soul Pintas 2016 Vintage Port

Wine & Soul Pintas 2016 Vintage Port is donker paars/zwart van kleur. Krachtig aroma vol fruit en ook de smaak fruitig in combinatie met stevige tannines, kruidigheid en fijne zuurbalans. Dit is een hele expressieve vintage die jong zeker zal smaken maar de port zal zich vrij snel sluiten en zich dan gedurende de jaren op fles verder prachtig ontwikkelen. In dit geval gewoon geduld hebben want dat zal later zeker beloond worden met een uitzonderlijke vintage!

Wijngaarde met gemengde druivensoorten

De druiven voor deze 2015 Vintage Port zijn afkomstig van 85 jarige wijngaarden die met de vernieuwde zorg van de wijnmakers van dit jonge bedrijf de perfecte basis voor vintage port hebben. De wijngaarden zijn gelegen in de Pinhao Vallei en zijn beplant met een mix van meer dan 40 verschillende inheemse druivensoorten. Men oogstte in de laatste week van september in perfecte weersomstandigheden. De druiven zijn tratitioneel met de voet getreden in stenen lagares waarna de port gedurende 19 maanden rijpt op oude vaten.

94-96 Parker punten

De Pintas 2016 Vintage Port heeft een oplage vam 3100 flessen van 75cl. Hierdoor is deze vintage van Wine & Soul beperkt verkrijgbaar in Nederland. Zeker voor de portverzamelaar is deze Pintas 2016 Vintage Port een mooie aanwinst met mooie recensies. 

Robert Parker over Wine & Soul Pintas 2016 Vintage Port:

"The 2016 Pintas Vintage Port is a field blend from old vines coming in with 100 grams of sugar. A big mouthful, this is sexy, sweet and powerful, although the fruit is winning out just now. Let it sit in the glass and you feel the tannins, though. It is firm on the finish. This has a long way to go in the cellar, but it is so expressive that I will not blame you for drinking it young. That would be a mistake, though—and it is going to close down. So, it's pretty much now or come back around 2027 or so, I suspect. When this young pup rounds into form, I suspect it will be a star. Let's be just a little conservative right now."

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Wine & Soul
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal2

Wine & Soul

Wine & Soul is opgericht in 2001 door Sandra Tavares da Silva en Jorge Serôdio Borges. Zij zijn zowel wijnmakers als een koppel en hadden een gezamenlijke droom. Samen een levenswerk project opstarten en ontwikkelen. Hun avontuur begon in 2001 en startte met een onvermoeibare zoektocht naar uitzonderlijke wijnstokken in de Pinhão-vallei - het historische hart van geweldige portwijnen. Vanaf het begin was hun werk met "lichaam & ziel" gericht op het maken van bijzondere portwijnen. “ Ons doel is om wijnen te maken die tot uitdrukking komen het karakter van de traditionele wijngaarden en variëteiten uit de Douro-vallei. Evenwichtige wijnen tussen concentratie, complexiteit en elegantie.”

Misschien ook interessant