Login en profiteer van extra voordeel
  • Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc

Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Western CapeZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 15 Spaarpunten i

Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc

Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc heerft veel tonen van fris fruit en is lekker aromatisch. De neus is aangenaam exotisch, met guave en kruisbessen. Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn heeft ook een vleugje kruiden, afgewerkt met een mooi, glad en rond mondgevoel met een goede textuur. In zijn geheel een verfrissende wijn met opwekkende zuren in de afdronk.

Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc

Zuid-Afrika heeft veel succes met zijn sauvignon blanc. De beste resultaten met deze druif worden geboekt in wijngaarden niet te ver van de oceaan, omdat hij graag in de koelte staat. Weltevrede haalt de druiven uit verschillende wijngaarden in de buurt van de kust, met als herkomstbenaming Western Cape. Dit levert een sauvignon blanc op met een heerlijk uitgebalanceerd, sappig en exotisch karakter. Precies wat we van deze druif verwachten in de wijngaarden van de Kaap.

Oud wijnstokken

Vandaag de dag heeft Weltevrede nog steeds de oude wijnstokken die oorspronkelijk geplant zijn door de oprichter van dit landgoed. Vijf generaties van de familie Jonker hebben van de vruchten van deze zelfde wijnstokken geproefd; een symbool van een gezegende familiegeschiedenis die diep is geworteld in de fundamenten van Weltevrede. Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc is gevinifieerd op roestvrij staal, gevolgd door rijping op de lie.

Wijn- Spijsadvies voor bij Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc

Dit is een prima sauvignon blanc voor alledag, lekker verfrissend en toegankelijk. Wil je deze Zuid-Afrikaanse witte wijn bij de maaltijd schenken dan dan aan pure visgerechten, kipsalade, gerechten uit de Aziatische keuken, ook fijn als aperitief, of bij een verse geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Weltevrede
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Weltevrede

Het Zuid-Afrikaanse Weltevrede is een familiewijngoed in het wijngebied Robertson Valley, dichtbij het stadje Bonnievale. Het bedrijf ontstond toen Klaas Jonker in 1912 een boerderij kocht en de eerste wijngaarden in het gebied aanplantte. Inmiddels is de 4e generatie Jonker, Philip Jonker, actief op het wijngoed. Had de familie Jonker in 1969 nog ‘maar’ 65 hectare wijngaard, tegenwoordig bezit men maar liefst 160 hectare, waaronder de wijndomeinen Muscadel, River’s Edge en Sonop.

Misschien ook interessant