Login en profiteer van extra voordeel
  • Weltevrede Vanilla Chardonnay

Weltevrede Vanilla Chardonnay

Witte wijn uit  RobertsonZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 27 Spaarpunten i

Weltevrede Vanilla Chardonnay met unieke smaak

Weltevrede Vanilla Chardonnay is zo'n Chardonnay die je echt bijblijft. De naam zegt het al, je komt heerlijke vanille tegen in combinatie met veel tropisch fruit als mango, ananas en passievrucht. Een rijke, romige stevige chardonnay die mooi in balans door de citrus tonen en lang aanhoudende "getoaste" afdronk. Geniet ervan!

Bijzondere witte wijn: Weltevrede Vanilla Chardonnay

Een van de specialiteiten van Weltevrede is het maken van bijzondere Chardonnay’s. Bij het maken van de Chardonnay viel het de wijnmakers op dat sommige vaten een heel bijzonder vanille-aroma ontwikkelden. Dat vonden ze zo lekker, dat ze zich zijn gaan toeleggen op het maken van een speciale cuvée met deze aangename en bijzondere vanilletoon, die perfect aansluit bij het tropische fruit van de chardonnay. Hiervoor worden de chardonnay-druiven geselecteerd met veel aroma’s, met de nadruk op mooi perzik-achtig fruit. Ook de vaten worden speciaal geselecteerd op hun gebrande karakter, waardoor extra veel vanille vrijkomt. Dat levert een heerlijke, bijzonder getoaste Chardonnay op.

Wijn- spijs advies voor bij de Weltevrede Vanilla Chardonnay

Aangenaam bij een hele kip uit de oven met wat citroen of bij gegrilde vis of garnalen, pasta. Wel gerechten met veel smaak uitzoeken. Ben je van de kaas denk dan eens aan époisses of cheddar. 

Bestel Weltevrede Vanilla Chardonnay online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Weltevrede Vanilla Chardonnay online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Weltevrede
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Robertson
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Weltevrede

Het Zuid-Afrikaanse Weltevrede is een familiewijngoed in het wijngebied Robertson Valley, dichtbij het stadje Bonnievale. Het bedrijf ontstond toen Klaas Jonker in 1912 een boerderij kocht en de eerste wijngaarden in het gebied aanplantte. Inmiddels is de 4e generatie Jonker, Philip Jonker, actief op het wijngoed. Had de familie Jonker in 1969 nog ‘maar’ 65 hectare wijngaard, tegenwoordig bezit men maar liefst 160 hectare, waaronder de wijndomeinen Muscadel, River’s Edge en Sonop.

Misschien ook interessant