• Weltevrede - Heritage Wines - Oupa Se Wyn

Weltevrede - Heritage Wines - Oupa Se Wyn

Rode wijn uit  RobertsonZuid Afrika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,25

Oupa Se Wyn is rijk en zoet. Mooie baksteen-rode kleur. Krachtige dessertwijn, met kersen en rozijnen, gul en aromatisch. Stevig zoet, met een duidelijk muscaat-achtig karakter, typisch voor de red muscadel.

Bijzondere versterkte wijn op basis van oude stokken red muscadel en muscat du hambourg, aangeplant in 1926. Deze bush vines zijn inmiddels heel kwetsbaar, maar ze leveren nog elk jaar een mooie oogst bijzondere druiven. Het is de enige wijngaard in Zuid-Afrika die is verklaard tot een beschermd landschap door de Commissie voor Nationale Monumenten. De druiven gisten kort op de schillen, waarna de volgende dag het vrijgekomen sap wordt versterkt met wijnalcohol. Daardoor stopt de gisting en ontstaat een krachtige zoete wijn met een sterk muscaat-achtig karakter. Op het etiket staat een afbeelding van Klaas Jonker, de overgrootvader van de huidige eigenaar, Philip Jonker. Klaas wordt hiermee geëerd als de grondlegger van Weltevrede. Een heerlijke, typisch Zuid-Afrikaanse zoete wijn.

Passend bij: gedroogd fruit, blauwe kazen, chocolade, Oude kaas, Patés, desserts met rood fuit.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Dessertwijn
Vegan wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Weltevrede
Druivensoort Red muscadel
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Robertson
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)37.5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Weltevrede

Het Zuid-Afrikaanse Weltevrede is een familiewijngoed in het wijngebied Robertson Valley, dichtbij het stadje Bonnievale. Het bedrijf ontstond toen Klaas Jonker in 1912 een boerderij kocht en de eerste wijngaarden in het gebied aanplantte. Inmiddels is de 4e generatie Jonker, Philip Jonker, actief op het wijngoed. Had de familie Jonker in 1969 nog ‘maar’ 65 hectare wijngaard, tegenwoordig bezit men maar liefst 160 hectare, waaronder de wijndomeinen Muscadel, River’s Edge en Sonop.

Klik hier voor meer informatie over Weltevrede Estate >>

Misschien ook interessant