Login en profiteer van extra voordeel
  • Weltevrede - Heritage Wines - Ouma Se Wyn

Weltevrede - Heritage Wines - Ouma Se Wyn

Witte wijn uit  RobertsonZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Weltevrede Ouma Se Wyn

Dit is heel duidelijk een muscaatwijn. Aangenaam open en aromatisch, bloesem, citrus, honing en ook rozijnen. Mooi krachtig zoet, maar met voldoende zuren in de finale. Lekker zoet, vol en rijk, maar zeker niet te zwaar deze Zuid-Afrikaanse dessertwijn. Deze dessertwijn past perfect bij chocolade (eventueel met sinaasappel) en desserts met vers fruit. Ook heerlijk combineren bij Paté.

Vegan Friendly dessertwijn

Weltevrede Ouma Se Wyn is een bijzondere versterkte wijn op basis van oude druivenstokken muscat de frontignan. Deze dessertwijn wordt gemaakt zoals in de Languedoc. De druiven gisten kort op de schillen, waarna de volgende dag het vrijgekomen sap wordt versterkt met wijnalcohol. Daardoor stopt de gisting en ontstaat een krachtige zoete wijn met een sterk muscaat-karakter. Op het etiket staat een afbeelding van Lisbeth Jonker, de oma van de huidige eigenaar, Philip Jonker. Het moet de enige wijn in de wereld zijn die genoemd naar een persoon die nooit een druppel wijn heeft gedronken. De ervaring in het maken van deze wijn is van generatie op generatie overgedragen, met als resultaat deze bijzondere versterkte wijn, gemaakt net als vroeger.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Vegan wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Weltevrede
Druivensoort Old Muscat de Frontignan
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Robertson
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)37.5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Weltevrede

Het Zuid-Afrikaanse Weltevrede is een familiewijngoed in het wijngebied Robertson Valley, dichtbij het stadje Bonnievale. Het bedrijf ontstond toen Klaas Jonker in 1912 een boerderij kocht en de eerste wijngaarden in het gebied aanplantte. Inmiddels is de 4e generatie Jonker, Philip Jonker, actief op het wijngoed. Had de familie Jonker in 1969 nog ‘maar’ 65 hectare wijngaard, tegenwoordig bezit men maar liefst 160 hectare, waaronder de wijndomeinen Muscadel, River’s Edge en Sonop.

Misschien ook interessant