Login en profiteer van extra voordeel
  • Voché Rioja Reserva

Voché Rioja Reserva

Rode wijn uit  RiojaSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i

Voché Rioja Reserva

De Voché Rioja Reserva is een elegante rode wijn uit de Rioja. De kleur van deze reserva is granaatrood en bij het inschenken ruik je gelijk een subtiel en aangenaam complex aroma. Laat de heerlijke combinatie van het rijpe fruit, drop en de warme specerijen op je af komen als voorbode op wat komen gaat. De smaak van de Voché Rioja Reserva is vol, gestructureerd met fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en gevuld met tonen van rijp fruit en specerijen.

Hoe wordt de Voché Rioja Reserva gemaakt?

Het begint natuurlijk allemaal met het onderhoud van de wijngaarden, en aangezien de Voché Rioja Reserva gemaakt wordt van druiven van ouden wijngaarden gaat hier veel tijd in zitten. Het levert echter wel druiven op met veel concentratie en smaak. Voor deze Reserva selecteert de wijnmaker Victor Fernandez zelf de beste trossen uit. Gedurende de fermentatie wordt het sap regelmatig overgestoken voor optimale kleur en smaak afgifte. 

Lange rijping voor grandioze Rioja Reserva

Na het wijnmaak proces wordt de wijn overgepompt naar houten vaten. Hiervoor worden voor 50% nieuwe Frans eiken vaten en voor 50% vaten gebruikt van 1 jaar oud. Deze Rioja Reserva rijpt gedurende 24 maanden op de houten vaten waarna de wijn nog 24 maanden rijpt op de fles in de kleder van Voché wines. Na deze rijpingsperiode van 4 jaar kan je genieten van de subtiele en complexe Voché Rioja Reserva.

Awards Voché Rioja Reserva:

Decanter 2019 Bronze Medal
CM Bruxelles 2019 Silver Medal
Mundus Vini 2019 Gold Medal
Berliner Wein Trophy 2019 Gold Medal
James Suckling 2018 93 points
Mundus Vini 2018 Silver Medal
Decanter 2018 Bronze Medal

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Voché
Druivensoort Grecanico
Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Voché Wines

Voché Wines maakt smaakvolle Spaanse wijnen die afkomstig zijn uit de Rioja. In deze wijnen tref je niet alleen het karakter van de druivensoort aan maar ook de eigenschappen van de wijngaarde waar de druif vandaan komt. Door de diversiteit van jonge en hele oude wijngaarden (en wijnstokken) krijgen de wijnen extra smaak en diepgang. Daarnaast wilde Voché Wines deze wijnen niet zomaar verpakken in een fles. Ze hebben gekozen voor een bolle fles die zijn vorm dankt aan de klei amforen die in de Romeinse tijd in deze buurt werden gebruikt. Zo zie je direct in combinatie met speciaal vormgegeven etiket dat je hier Rioja wijnen hebt met een eigen identiteit. De vele bijzonder positieve beoordelingen van de Voché Wines bevestigen dat het hier gaat om smaakvolle wijnen van bijzondere kwaliteit.

Misschien ook interessant