Login en profiteer van extra voordeel
  • Voché Rioja Crianza

Voché Rioja Crianza

Rode wijn uit  RiojaSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Voché Rioja Crianza

Deze Crianza van Voché wines is granaatrood van kleur en heeft een expressief aroma vol rijp fruit en specerijen waarin je de kruidnagel en witte peper herkent. De smaak van deze Crianza is smaakvol, hartig met een mooie structuur. Een Crianza met een bijzonder aangename balans en intense ronde tannines.

Crianza van oude wijnstokken

Voché Rioja Crianza is een blend van voornamelijk tempranillo met daarbij een deel graciano. De tempranillo druiven komen van de José Leön wijngaarde. Deze wijngaarde is 25 jaar oud en de 5 hectaren liggen op zo'n 380 meter boven zeeniveau. De bodem van deze wijngaarde is zanderig en kalkrijk. Doordat de wijngaarde zuidelijk is gelegen profiteren de druiven van optimaal zonlicht. De trossen zijn klein maar produceren een rijk geconcentreerd sap vol fruit en tannines. De perfecte basis voor deze Crianza! De graciano komt van druivenstokken die geplant zijn in de El Barranco wijngaarde in 1940. Dit is de oudste graciano wijngaarde ter wereld.

Rode wijn met hout- én fles rijping

Een deel van de druiven voor de Voché Rioja Crianza fermenteert in grote RVS vaten waarbij het sap dagelijks wordt opgepompt. Hierna gaat de wijn over in houten vaten van Frans eiken. (nieuw en 1 jaar oud) Hierin rijpt de wijn gedurende 18 maanden waarna de wijn gebotteld wordt en nog eens 6 maanden op de fles rijpt voordat het de kelder van Voché wines verlaat en je er thuis van kan genieten!

Awards Voché Rioja Crianza:

CM Bruxelles 2019 – Silver medal
Decanter 2018 – Silver medal
CM Bruxelles 2018 – Silver medal
Guia Peñín 2018 – 90 points
Tim Atkin 2016 – 91 points

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Voché
Druivensoort Grecanico
Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Voché Wines

Voché Wines maakt smaakvolle Spaanse wijnen die afkomstig zijn uit de Rioja. In deze wijnen tref je niet alleen het karakter van de druivensoort aan maar ook de eigenschappen van de wijngaarde waar de druif vandaan komt. Door de diversiteit van jonge en hele oude wijngaarden (en wijnstokken) krijgen de wijnen extra smaak en diepgang. Daarnaast wilde Voché Wines deze wijnen niet zomaar verpakken in een fles. Ze hebben gekozen voor een bolle fles die zijn vorm dankt aan de klei amforen die in de Romeinse tijd in deze buurt werden gebruikt. Zo zie je direct in combinatie met speciaal vormgegeven etiket dat je hier Rioja wijnen hebt met een eigen identiteit. De vele bijzonder positieve beoordelingen van de Voché Wines bevestigen dat het hier gaat om smaakvolle wijnen van bijzondere kwaliteit.

Misschien ook interessant