Login en profiteer van extra voordeel
  • Voché Rioja Blanco Fermentado en Barrica

Voché Rioja Blanco Fermentado en Barrica

Witte wijn uit  RiojaSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Voché Rioja Blanco Fermentado en Barrica

Deze witte Rioja is mooi licht citroen geel van kleur en heeft een expressief aroma. Je ruikt heerlijk frisse tonen van citroen, grapefruit in combinatie met specerijen en vanille. De smaak van deze Spaanse witte wijn is fris, lekker in balans met aangename zuren en een lange afdronk.

Witte wijn van oude wijnstokken

Voché Rioja Blanco is een blend van Viura en Chardonnay. De druiven zijn afkomstig van meer dan 50 jaar ouden "bush" vines die staan op een zanderige bodem met veel stenen. Kijkend naar het zuiden krijgen ze de hele dag zon waardoor de druiven perfect kunnen rijpen. Door de ouderdom van de wijnranken is het wortelsysteem enorm groot waardoor zij altijd bij voldoende voeding kunnen. (zelfs in de droogste zomers) De druiven opbrengst is door de ouderdom van de wijnstokken dan wel lager maar hierdoor is de smaak zoveel beter en geconcentreerder. En dat proef je!

Hout gelagerde witte Rioja

Na de handmatige pluk van de druiven en de traditionele vinificatie komt de wijn tot rust in eiken houten vaten. 80% hiervan is Frans en 20% is Amerikaans. Waarbij een deel van de vaten nieuw is en de rest is een jaar oud. Om de frisheid in de wijn te behouden en tevens de aanwezige tannines in de druiven mooi in balans te krijgen wordt de wijn gedurende 6 maanden op hout gelagerd. Met als resultaat een frisse witte wijn met een kruidige en zachte vanille toon.

Awards Voché Rioja Blanco Fermentado en Barrica:

Decanter 2019 Bronze medal
Decanter 2018 Bronze medal
Decanter 2017 Bronze medal

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Voché
Druivensoort Chardonnay
Viura
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Voché Wines

Voché Wines maakt smaakvolle Spaanse wijnen die afkomstig zijn uit de Rioja. In deze wijnen tref je niet alleen het karakter van de druivensoort aan maar ook de eigenschappen van de wijngaarde waar de druif vandaan komt. Door de diversiteit van jonge en hele oude wijngaarden (en wijnstokken) krijgen de wijnen extra smaak en diepgang. Daarnaast wilde Voché Wines deze wijnen niet zomaar verpakken in een fles. Ze hebben gekozen voor een bolle fles die zijn vorm dankt aan de klei amforen die in de Romeinse tijd in deze buurt werden gebruikt. Zo zie je direct in combinatie met speciaal vormgegeven etiket dat je hier Rioja wijnen hebt met een eigen identiteit. De vele bijzonder positieve beoordelingen van de Voché Wines bevestigen dat het hier gaat om smaakvolle wijnen van bijzondere kwaliteit.

Misschien ook interessant