• Viñedo Chadwick 2009

Viñedo Chadwick 2009

De Viñedo Chadwick 2009 heeft een diep violet-rode kleur. Het intense en expressieve aroma brengt rijp rood fruit zoals kersen, frambozen en wat aardbeien tegen een achtergrond van bosvruchten, subtiel nootmuskaat, de koffie en sigarenkist aroma’s brengen complexiteit. De aroma’s komen duidelijk in de smaak terug. De Viñedo Chadwick 2009 is een elegante wijn en de  erg rijpe tannines brengen een dicht en mond vullende smaak. Een verfijnde wijn met een complex karakter en een aanhoudende afdronk.

Uitgebreide omschrijving

De Viñedo Chadwick 2009 heeft een diep violet-rode kleur. Het intense en expressieve aroma brengt rijp rood fruit zoals kersen, frambozen en wat aardbeien tegen een achtergrond van bosvruchten, subtiel nootmuskaat, de koffie en sigarenkist aroma’s brengen complexiteit. De aroma’s komen duidelijk in de smaak terug. De Viñedo Chadwick 2009 is een elegante wijn en de  erg rijpe tannines brengen een dicht en mond vullende smaak. Een verfijnde wijn met een complex karakter en een aanhoudende afdronk. Wijnen van dit niveau vragen een rustige rijping op fles die de wijn enkel ten goede komt. De Viñedo Chadwick 2009 kan nu al gedronken worden maar zal zich met de jaren mooi ontwikkelen.

Viñedo Chadwick 2009  is heerlijke bij lamsvleesgerechten, stoofschotels en rijke wildgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Errázuriz
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Chili
Inhoud fles(cl)75

Errázuriz

Viña Errázuriz maakt al meer dan 130 jaar Chileense kwaliteitswijnen. Don Maximiano Errázuriz heeft in 1870 Viña Errázuriz opgericht in de Aconcagua vallei, ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Hij zag in dat deze vallei, met zijn koele regenachtige winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Oceaan, ideaal is voor de druiven teelt. Don Maximiano heeft de beste druiven variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld.