• Ventoux Caves des Papes

Ventoux Caves des Papes

Medium rode wijn met paarse accenten. Krachtig bouquet, gedomineerd door zwart fruit (braambessen) en subtiele suggesties van kruiden (laurier en drop). Rijk en vol met zachte tannines en een mooie finale.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 21 Spaarpunten
7,95

Uitgebreide omschrijving

Medium rode wijn met paarse accenten. Krachtig bouquet, gedomineerd door zwart fruit (braambessen) en subtiele suggesties van kruiden (laurier en drop). Rijk en vol met zachte tannines en een mooie finale.

De wijngaarden zijn gelegen in het zuiden van de Rhône Vallei, in de regio van de Mont Ventoux, vlakbij de steden Carpentras en Apt in de Vaucluse. De bodem is samengesteld uit leem en klei.

Bijzonderheden: Vanaf 1948 legt Ogier zich toe op de wijnbouw. Er werden verschillende wijngaarden verworven, die zorgden voor de nodige know-how op wijnbouw gebied. De prachtige gebouwen zijn in Romeinse stijl. De kelders, waarin men de wijnen produceert en laat rijpen, werden gebouwd in de 20ste Eeuw in Châteauneuf-du-Pape.  Vandaag levert Ogier Caves des Papes de allergrootste appellations van de Rhône Vallei en is toonaangevend in Châteauneuf-du-Pape.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Ogier Caves des Papes
Rhone
Druivensoort Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
SmaakLichte rode wijn voor elke gelegenheid. Lekker om zó te drinken of in combinatie met lichte voorgerechten, zoals carpaccio.
Inhoud fles(cl)75

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Rhone

De sterke troef van Rhône wijnen is dat ze zeer gemakkelijk en smaakvol zijn. Zowel bij de Hollandse als de Franse keuken zijn deze wijnen bij veel gerechten uitstekend te combineren.

Deze wijnen mogen uit het hele Rhône gebied komen, maar de meeste komen uit de zuidelijke streek. De Côtes du Rhône wijnen zijn vurige, fruitige wijnen. Iets koeler (16 graden Celsius) geserveerd komen deze wijnen goed tot hun recht.