• Ogier Ventoux Rouge

Ogier Ventoux Rouge

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,95

Hoe smaakt Ogier Ventoux Rouge?

Ogier Ventoux Rouge is een paarsrode wijn. Het aroma is aangenaam krachtig bouquet gedomineerd door zwart bessenfruit en de subtiele suggesties van kruiden als laurier en drop. Een mooie volle rode wijn, rijk met zachte tannines en een mooie lange afdronk.

Waar komt Ogier Ventoux Rouge vandaan?

De wijngaarden zijn gelegen in het zuiden van de Rhône Vallei, in de regio van de Mont Ventoux, vlakbij de steden Carpentras en Apt in de Vaucluse. De bodem is samengesteld uit leem en klei wat een perfecte voedingsbodem is voor deze rode wijn. De wijnstreek Côtes du Ventoux is al meer dan 2000 jaar oud en heeft een mediterraan klimaat met soms een forse en droge mistral, waardoor vaak schimmelziekten vermeden worden. Naast de wijn is Mont Ventoux ook bekend van de fietsbeklimmingen in de Tour de France en de vele fietstochten die georganiseerd worden om geld op te halen voor een goed doel. Een uitdaging is het wel, de Mont Ventoux fiesten, om boven te komen fiets je 21,5 km met een gemiddelde stijging van 7.5%

Een glas Ventoux en lekker eten

De Fransen weten echt wel wat lekker eten is en drinken er altijd een lekker glas wijn bij. Ga je lekker vlees grillen of aan de gebraden kip, ratatouille dan past deze Ventoux hier perfect bij. Ook is het een heerlijke wijn voor bij een borrelplank en jong belegen of romige kazen. Tip: serveer Ogier Ventoux Rouge licht gekoeld.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Rood
SmaakLichte rode wijn voor elke gelegenheid. Lekker om zó te drinken of in combinatie met lichte voorgerechten, zoals carpaccio.
Inhoud fles(cl)75

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant