• Valdespino Manzanilla Deliciosa 37.5cl

Valdespino Manzanilla Deliciosa 37.5cl

Sherry uit  JerezSpanje


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 153 Spaarpunten i
8,50

Valdespino Manzanilla Deliciosa

Manzanilla Deliciosa is een lichte strogele sherry van de Palomino Fino druif met delicate, gistachtige aroma’s en minerale tonen. De smaak is droog, fris en crispy met een pittitge, delicate afdronk. Hij is perfect als aperitief of gecombineerd met kleine (voor)gerechtjes met zeevruchten en gerijpte hammen.

Zilte sherry

De druiven worden handmatig geoogst en gedeeltelijk ontsteeld. De licht gekneusde druiven worden gekoeld en het spontaan aflopende sap (dus zonder persing) wordt met natuurlijke gisten vergist in roestvrij stalen tanks. De wijn wordt versterkt tot 15% en 5 jaar gerijpt in Solera's en criadera's. Deze sherry is mede zo bijzonder doordat deze geheel gevinifieerd moet zijn in de omgeving van de haven van Sanlúcar de Barrameda. De invloed van de zee geeft deze fino sherry een ziltige afdronk

Waar komt Valdespino Manzanilla Deliciosa vandaan?

De wijngaard Albariza is gelegen in het unieke Pago de Miraflores in de kustregio Sanlucar de Barrameda. Bijzonder is dat de bodem een zeer hoog gehalte van calciumcarbonaat bevat, dat zorgt voor de mineraliteit in de wijn. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 5 jaar.

Specificaties

Wijnsoort Sherry
Wijnhuis Valdespino
Wijnland Spanje
Wijnstreek Jerez
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)37.5cl
Alcohol15%
Minimum aantal6

Misschien ook interessant