• Triga D.O. Alicante 2017

Triga D.O. Alicante 2017

Rode wijn uit  Spanje


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 111 Spaarpunten i
37,50

Triga D.O. Alicante 2017

Wat een geweldige wijn deze Triga D.O. Alicante 2017! Diep en donker paars van kleur net een explosie aan aroma's van zwart en blauw fruit met  tonen van zoethout, Indiase kruiden en bloemenoliën. De smaak is rijk en complex waar je het rijke fruit in herkent samen met aardse tonen en donkere chocolade. De weelderige tannines maken het samen met de aangename zuren en mineraliteit tot een bijzondere wijn die je niet snel zel vergeten. Sluit af met een afdronk die iets zoetig aandoet,aanhoudend pittig en geconcentreerd is. 

Spaanse rode wijn van oude wijngaarden

Triga D.O. Alicante 2017 is een blend van 85% Monastrell & 15% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig van vijf wijngaarden, waarvan de oudste in 1925 is aangeplant. Vier wijngaarden van Monastrell gelegen in de Sierra de Salinas, Umbrië en La Sima. De wijngaard van Cabernet Sauvignon ligt in de Sierra de Salinas en is aangeplant in 1981. Hoogte 600-750 meter boven zeeniveau. Versteende kalkbodems met een bovenlaag van kalksteen. Geplant in 'bush vines' en 'dry farmed' (niet geïrrigeerd).

Hoe wordt Triga D.O. Alicante 2017 gemaakt?

Voor deze vintage 2017 had men te maken met een zeer droog jaar met hoge temperaturen en grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Dit levert een natuurlijke spanning en grote energie op in de druiven. Een optimale oogst door schaarste aan regen, dus niet verwaterd, meer geconcentreerd. Daarnaast maakt men gebruik van inheemse gisten. Alleen de oudste wijngaarden worden gebruikt voor de creatie van Triga. De wijnstokken worden zorgvuldig met de hand gecontroleerd tijdens al hun stadia en processen - snoeien, bloeien, bevruchten, rijpen en oogsten en alleen de beste percelen worden geselecteerd. Deze wijngaarden hebben een zeer lage productie. Elk perceel wordt apart geoogst, geproduceerd en gerijpt. De beste trossen worden geselecteerd in de wijngaard en later gesorteerd op de selectietafel bij de wijnmakerij. Na maceratie in open tanks van 5.000 kg gaan ze naar de verticale pers. Hierna volgt, zonder filtratie, een rijping van 22 maanden op nieuwe Franse eiken vaten van de beste tonneliers. 

Awards voor Triga D.O. Alicante 2017

  • Robert Parker 92 punten
  • Decanter 94 punten, aanbevolen
  • Guía Peñín 95 punten
  • Vinous 92 punten
  • Jeb Dunnuck 95 punten
  • Deze wijn is verpakt in houten kist van 6 flessen. In totaal zijn slechts 9.000 flessen geproduceerd.

Genieten met Triga D.O. Alicante 2017

Geniet van deze bijzonder smaakvolle Spaanse rode wijn bij het lokale gerecht uit Pinoso, Paella (met konijn en wijngaardslak), daarnaast is deze wijn heerlijk bij alle soorten geroosterd vlees van de barbecue en oude kazen. Wil je van deze wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Triga D.O. Alicante 2017 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Volver
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Mourvèdre (Monastrell)
Wijnland Spanje
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol16%

Misschien ook interessant