• Tignanello IGT Toscana 2014

Tignanello IGT Toscana 2014

Deze Tignanello 2014 van Antinori heeft een intense robijnrode kleur met paarse tonen. De aroma's zijn intens en vol van rood fruit met een hint van zoete specerijen. De smaak volgt de aroma's en komt levendig en soepel over door de mooie balans van deze Super Tuscan wijn! De afdronk is vol en lang.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
89,50
Ontvang 267 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Antinori hier >

Uitgebreide omschrijving

Deze Tignanello 2014 van Antinori heeft een intense robijnrode kleur met paarse tonen. De aroma's zijn intens en vol van rood fruit met een hint van zoete specerijen. De smaak volgt de aroma's en komt levendig en soepel over door de mooie balans van deze Super Tuscan wijn! De afdronk is vol en lang.

De druiven worden extreem zorgvuldig geoogst, alles handmatig, en daarna volgt een zeer strenge selectie. Alleen de allerbeste druiven worden eruit gepikt. Fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks voor behoud van de frisheid van de aroma’s. Hierna volgt de malolactische gisting, in eiken vaten om het hoogst haalbare niveau van finesse te bereiken. De wijn rijpt 12 tot 14 maanden lang op Frans en Hongaars eiken, deels nieuw en deels eenmalig gebruikt. Pas een paar maanden voordat de wijn wordt gebotteld, wordt de uiteindelijke Tignanello geassembleerd.

Wijn- spijsadvies: Deze Tignanello 204 is overheerlijk bij rod vlees, wild, of gerechten met truffel en rijpe kazen. 

De Tignanello 2014 begin langzaam op dronk te komen. Hij is nu al fantastisch, maar de wijnliefhebbers met discipline doen helemaal een goede koop. 

  • James Suckling: 94 / 100 punten "A wonderfull Tignanello"
  • International Wine Report: 94 / 100 punten "Simply delicious"
  • Robert Parker: 93 / 100 punten "Almost savory form of elegance"

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Antinori
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Sangiovese
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto 'Te Duce Proficio' (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori's hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen en nu staan zij te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie. Om deze doelstelling na te leven heeft de familie Antinori een geheel nieuwe wijnkelder en kantoren ontwikkeld in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars. Hier heeft de huidige directeur en markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een soort futuristische wijnfabriek, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat vijftien jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam ‘De Toscaanse wijntempel’ en dat is niet voor niets!

Misschien ook interessant