• Tête de Cuvée Chardonnay Geschenk

Tête de Cuvée Chardonnay Geschenk

Witte wijn uit  Côtes de GascogneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i
18,95

Met dit Tête de Cuvée Chardonnay Geschenk geeft je een prachtige chardonnay met een complex bouquet. Deze krachtige hout gelagerde chardonnay ligt in houtwol en is mooi verpakt in een houten wijnkist met schuifdeksel. Een prachtig chardonnay relatiegeschenk!

Tête de Cuvée Chardonnay van Domaine Tariquet heeft een subtiele neus met aroma’s van bloemen en hinten van vanille. Complex eiken bouquet met tonen van verse boter en hazelnoten. Fris op het gehemelte, rijk en krachtig met prettige tonen van toast. De afdronk is lang en krachtig. Deze chardonnay is breed in te zetten, zowel om los van te genieten als bij de maaltijd. Heerlijk bij visgerechten, wit vlees en kaasschotels, maar ook bij salade. Denk dan aan kip uit de oven met morieljes en room, zalm met een krokant gebakken huidje of juist pittig eten uit een van de verschillende Aziatische keukens.

Mocht u meerdere Tête de Cuvée Chardonnay relatiegeschenken willen versturen neem dan contact met ons op (info@flesjewijn.com) voor een speciale prijsafspraak.

Domaine Tariquet

Tariquet is een familiebedrijf opgericht in 1912 door het echtpaar Hélène en Pierre Grassa. Zij werden opgevolgd door twee van hun kinderen Maité en Yves. Deze nieuwe generatie besloot om de Bas-Aramagnac, verbouwd op het eigenlandgoed, te bottelen en te verkopen onder de familienaam. Zo ontstond in 1982 de eerste Domaine du Tariquet wijn.

Een ware revolutie in de Gascogne, zo kun je het wijnmaken van Yves Grassa wel omschrijven. Hij nam de gedurfde beslissing om te kiezen voor het produceren van kwaliteitswijn en plantte Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc aan. Een baanbrekende beslissing voor deze regio! Vervolgens ging hij experimenteren met nog niet eerder vertoonde blends, zoals Chardonnay-Sauvignon Blanc, Chenin Blanc-Chardonnay en de verrassende Ugni Blanc-Colombard. Deze wijnen werden snel opgenomen door de internationale wijnwereld en in 1987 werd Yves Grassa door het prestigieuze "Wine and Spirits Challenge" in Londen uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Vandaag de dag vertegenwoordigen de twee zonen van Yves, Armin en Rémy, de 3e generatie Grassa. Tariquet is tot op de dag van vandaag de grootste witte wijnproducent in één appellatie in Frankrijk. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die op het eigen landgoed groeien en worden gebotteld op het eigen domaine. Dit garandeert de kwaliteit van alle Tariquet wijnen.

Misschien ook interessant