Login en profiteer van extra voordeel
  • Terre del Barolo Roero Arneis

Terre del Barolo Roero Arneis

Witte wijn uit  PiemonteItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 207 Spaarpunten i

Hoe smaakt Terre del Barolo Roero Arneis?

Terre del Barolo Roero Arneis is goudgeel van kleur. Deze Roerno Arneis is lekker stevig, rond en zacht van smaak met wat citrus tonen, room en stevigheid. een volle en krachtige witte wijn, met wat aangename zuren in de finale. Zeker voor de wijnliefhebber die eens wat anders wil proberen is een Arneis wijn als deze bijzonder geschikt.

Uit de wijnstreek Roero

Barolo en Barbaresco, verreweg de twee bekendste rode wijnen van Piemonte, komen beide van de rechteroever van de rivier de Tenero, waar ook Alba ligt. Deze rechteroever heeft als gemeenschappelijke naam 'Langhe'. De tegenhanger van Langhe, op de linkeroever van de Tenero, is de Roero. Lang was Roero in wijnreputaite veruit de mindere van Langhe, maar de afgelopen jaren is een inhaalslag gemaakt. Rood wordt gemaakt in de stijl van Barbaresco, maar de afgelopen decennia hebben de witte wijnen een grote vlucht genomen. De Arneis, de bekendste druif van de Roero, werd pas na 1980 serieus aangeplant. Maar daarna ging het snel. Het bleek erg goed te werken. Roero Arneis is tegenwoordig een van de vlaggenschepen van deze fraaie wijnstreek.

Wijn- Spijsadvies voor bij Terre del Barolo Roero Arneis

Bij Italiaanse wijn ga je natuurlijk voor Italiaans eten. Nu kan je met deze Roerno Arneis ook prima starten als aperitief. Ook is deze witte wijn heerlijk bij witvis, pasta met schelp-en /of schaaldieren, vongole maar past ook bij gerookte vis.

Terre del Barolo Roero Arneis bestellen?

Op zoek naar een smaakvolle Roero Arneis? Dan is Terre del Barolo Roero Arneis dé Arneis tip die je niet wilt missen. Deze Roero Arneis is eenvoudig hier online te bestellen waarna wij ervoor zorgen dat u snel van Terre del Barolo Roero Arneis kunt genieten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Cantina Terre del Barolo
Druivensoort Arneis
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Minimum aantal6

Cantina Terre del Barolo

Cantina Terre del Barolo is een dynamische coöperatie, gevestigd in het hart van de Barolostreek, tussen de stadjes Alba en Barolo. Het werd opgericht in 1958, op een moment dat veel boeren in de Barolo-streek moeite hadden het hoofd boven water te houden. Met elkaar samenwerken in een coöperatie was de enige manier om hun wijnen voor een goede prijs aan de man te brengen. De coöperatie telt op dit moment zo'n 400 leden, met een wijngaardbezit dat bij elkaar ongeveer 650 hectare beslaat, in de beste terroirs van de Langhe. Wijngaarden van de leden vinden in de beroemde dorpen Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi en Castiglione Falletto. De totale jaarproductie van dit dynamische bedrijf ligt rond de vijf miljoen flessen. Naast de beroemde Barolo en Barbaresco maakt Terre del Barolo wijnen met de volgende DOC's: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba, Dolcetto di Diano d'Alba en Barbera d'Alba. En daarnaast, in wat kleinere hoeveelheden, wijnen op basis van verduno pelaverga, freisa, grignolino, favorita en chardonnay. Wijnen die een perfecte afspiegeling vormen van wat deze prachtige streek allemaal te bieden heeft.