Login en profiteer van extra voordeel
  • Terre del Barolo Barolo

Terre del Barolo Barolo

Rode wijn uit  PiemonteItalië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 57 Spaarpunten i

Hoe smaakt Terre del Barolo Barolo?

Deze Barolo van Terre de Barolo is een heel mooie rode wijn. Prachtig steenrood van kleur en in de geur herken je koffie, tabak een vleugje mint en wat viooltjes. De smaak is een verhaal op zich je herkent tonen van leer, kruiden en rijpe tannines. Met daarnaast ook rijp bosfruit, zwarte kers, cassis en bramen. De tannines zijn heerlijk zacht, hebben een mooie structuur en lengte. Al met al een smaakvolle Barolo met mooie complexiteit en een heerlijke balans.

Barolo Terroir

Deze Barolo is -uiteraard- het vlaggenschip van de Cantina Terre del Barolo. Hij wordt samengesteld uit Nebbiolo druiven van een groot aantal verschillende wijngaarden, afkomstig uit alle belangrijke dorpen van de DOCG Barolo. De grond van de wijngaarden staat bekend om hun zeer rijke bodems en hierdoor ontstaat een bijzondere mix van verschillende terroirs. De ene wijn zorgt voor elegantie, de andere voor kracht, en de volgende voor heerlijk fruit of zachte tannine. Een ideale combinatie van eigenschappen, die een wijn oplevert met een bijzondere balans en een prachtige complexiteit. Een Barolo die schittert in alle opzichten.

Wijn- Spijsadvies voor bij Terre del Barolo Barolo

Deze Barolo is heerlijk bij vleesgerechten. Dat kan gegrild vlees zijn, maar ook stoofvlees, lamsvlees of wild. Ook erg lekker bij pasta gerechten met truffel of een kaasplank met gerijpte kazen.

Terre del Barolo Barolo bestellen?

Op zoek naar een smaakvolle betaalbare barolo? Dan is Terre del Barolo Barolo dé Barolo tip die je niet wilt missen. Deze Barolo is eenvoudig hier online te bestellen waarna wij ervoor zorgen dat u snel van Terre del Barolo Barolo kunt genieten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Cantina Terre del Barolo
Druivensoort Nebbiolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol14%
Maximum aantal6

Cantina Terre del Barolo

Cantina Terre del Barolo is een dynamische coöperatie, gevestigd in het hart van de Barolostreek, tussen de stadjes Alba en Barolo. Het werd opgericht in 1958, op een moment dat veel boeren in de Barolo-streek moeite hadden het hoofd boven water te houden. Met elkaar samenwerken in een coöperatie was de enige manier om hun wijnen voor een goede prijs aan de man te brengen. De coöperatie telt op dit moment zo'n 400 leden, met een wijngaardbezit dat bij elkaar ongeveer 650 hectare beslaat, in de beste terroirs van de Langhe. Wijngaarden van de leden vinden in de beroemde dorpen Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi en Castiglione Falletto. De totale jaarproductie van dit dynamische bedrijf ligt rond de vijf miljoen flessen. Naast de beroemde Barolo en Barbaresco maakt Terre del Barolo wijnen met de volgende DOC's: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba, Dolcetto di Diano d'Alba en Barbera d'Alba. En daarnaast, in wat kleinere hoeveelheden, wijnen op basis van verduno pelaverga, freisa, grignolino, favorita en chardonnay. Wijnen die een perfecte afspiegeling vormen van wat deze prachtige streek allemaal te bieden heeft.