• Terra d' Alter Expressão Tinto

Terra d' Alter Expressão Tinto

Rode wijn uit  AlentejoPortugal


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 138 Spaarpunten i
7,75

Terra d' Alter Expressão Tinto

Terra d' Alter Expressão Tinto heeft een aroma van rijp rood fruit, pruimen en kruiden. De smaak is fruitig met rijpe, zachte tannines. De afdronk is lang en fruitig. Het is een dieprode wijn gemaakt van de traditionele Portugese druivenrassen Aragonês en Trincadeira, aangevuld met een beetje Syrah. De wijn is koel vergist en heeft 6 maanden gerijpt op Frans eikenhout. Deze zachte rode wijn is heerlijk bij varkenshaasmedaillons met groenepeperroomsaus, gegrild vlees en harde kazen.

Portugese rode wijn

Terra d' Alter Tinto is een Portugese rode wijn en is afkomstig uit Alentejo. Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.

Terra d’Alter wijnen

Terras de Alter, een adega bij Alter do Chão, in het noordoosten van de Alentejo maakt een uitgebreide serie kwaliteitswijnen. De aangeplante druiven zijn overwegend Portugees. De wijnen worden in een moderne adega gemaakt van traditionele druivenrassen. Deze combinatie levert bijzondere wijnen met karakter op.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Terra d' Alter
Wijnland Portugal
Wijnstreek Alentejo
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Minimum aantal6