• Terra d' Alter Expressão Rose

Terra d' Alter Expressão Rose

Rosé wijn uit  AlentejoPortugal


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 138 Spaarpunten i
7,75

Terra d' Alter Expressão Rose

Terra d' Alter Expressão Rose heeft een bloemig en fruitig aroma. De aroma's herken je in de smaak die fruitig en licht kruidig is met een prettige afdronk. Een rose wijn van de typische Portugese druivenrassen Aragonez & Touriga Nacional. Deze rose is heerlijk als aperitief en past prima bij kruidige gerechten.

Portugese rose wijn

Terra d' Alter Rose is een Portugese rose wijn en is afkomstig uit Alentejo. Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.

Terra d’Alter wijnen

Terras de Alter, een adega bij Alter do Chão, in het noordoosten van de Alentejo maakt een uitgebreide serie kwaliteitswijnen. De aangeplante druiven zijn overwegend Portugees. De wijnen worden in een moderne adega gemaakt van traditionele druivenrassen. Deze combinatie levert bijzondere wijnen met karakter op.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Terra d' Alter
Wijnland Portugal
Wijnstreek Alentejo
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6