• Terra d' Alter Expressão Branco

Terra d' Alter Expressão Branco

Witte wijn uit  AlentejoPortugal


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 138 Spaarpunten i
7,75

Terra d' Alter Expressão Branco

Terra d' Alter Expressão Branco heeft een stuivend aroma van ananas, papaya en limoen. De smaak is fruitig met wat minerale tonen. De afdronk fruitig en verfrissend. Een lichtgele wijn gemaakt van de traditionele Portugese druivenrassen Siria en Arinto, aangevuld met een beetje Viognier. De wijn is bij lage temperatuur vergist. Deze frisse witte wijn is heerlijk als aperitief of serveer bij fruits de mer en gegrilde vis of een salade met geitenkaas.

Portugese witte wijn

Terra d' Alter Expressão Branco is een Portugese witte wijn en is afkomstig uit Alentejo. Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.

Terra d’Alter wijnen

Terra de Alter, een adega bij Alter do Chão, in het noordoosten van de Alentejo maakt een uitgebreide serie kwaliteitswijnen. De aangeplante druiven zijn overwegend Portugees. De wijnen worden in een moderne adega gemaakt van traditionele druivenrassen. Deze combinatie levert bijzondere wijnen met karakter op.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Terra d' Alter
Wijnland Portugal
Wijnstreek Alentejo
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%
Minimum aantal6