• Tenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione

Tenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione

Rode wijn uit  ToscaneItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 114 Spaarpunten i
38,95

Tenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione

Tenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione, de naam zegt het al. Dit is het beste van het beste op Chianti gebied. Het is de meest intense, geconcentreerde en complexe wijn van Tenuta di Arceno. Het aroma zit vol donker fruit, gebrande koffiebonen en viooltjes. De smaak is vol en indrukwekkend, je proeft gedroogde pruimen, nootmuskaat, aarde, natte leisteen, stevige zuren en fijne tannines.

Chianti om te bewaren

Tenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione is zeker geschikt om na het bottelen te drinken echter adviseren we om deze toch nog wat tijd te geven. Een krachtige Chianti als deze is gemaakt om zich de komende 10 jaar op de fles verder te evolueren. Bij een 100% Sangiovese wijn proef je altijd een link naar de terroir waar het vandaan komt. In dit geval is deze Chianti afkomstig van één wijngaarde  (single vineyard) en single-blok. Aangeplant in 1998 op een unieke lokatie van de Tenuta di Arceno estate met een uitzonderlijk micro klimaat. Er waait in de zomer een welkom verkoelend windje die de dicht op elkaar geplaatste wijnranken met lage opbrengst de nodige verkoeling brengt.

Tenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione bestellen

Bij een krachtige Chianti als deze hoort een krachtig gerecht als wildzwijn pappardelle en pasta bolognese, maar ook half harde kazen als Manchego en Asiago en geroosterde kip smaken er heerlijk bij. Wil je van deze smaakvolle Chianti thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de TTenuta Di Arceno Strada Al Sasso Chianti Classico Gran Selezione te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Chianti
Tenuta Di Arceno
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Toscane
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%

Tenuta Di Arceno

Tenuta Di Arceno is een oud 16e eeuws Toscaans landgoed dat prachtige kwaliteitswijnen produceert. De Chianti Classico DOCG-collectie waar de inheemse Sangiovese druif voor gebruikt wordt is hier onderdeel van. Het landgoed is gelegen aan de zuidelijkste rand van de Chianti Classico in de vlindervormige gemeente Castelnuovo Berardenga, het dichtst gelegen bij Siena. Nabij de splitsing van 2 rivieren, de Ambra die naar het noorden stroomt, richting Florence; en de Ombrone, die naar het zuiden stroomt, richting Grosseto – dit gebied was vroeger het knooppunt van de Etruskische beschaving. Ter ere van deze geschiedenis komt de verwijzing naar "Arceno" van het Etruskische woord archè, wat "punt van oorsprong" betekent.