• Taylor's Vintage Port 2011

Taylor's Vintage Port 2011

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 321 Spaarpunten i
107,50

Deze Vintage Port 2011 van Taylors heeft een bijna ondoorzichtige blauw - zwarte kleur met smalle paarse rand. Complexe en fijn gevormde neus toont de klassieke Taylor elegantie. Aroma's van puur zwart fruit als bramen en cassis gecombineert met geurige viooltjes. Bij verdere ontwikkeling komen harsachtige geuren en subtiele tonen van zoethout en zwarte koffie naar voren. De strakke tannines zorgen voor een solide basis in de smaak daarnaast blijven de fijne bessen hangen in de finish, waar de tannines opnieuw opduiken om een ​​aantrekkelijke vleugje van soberheid te bieden (klassieke Taylor's Port eigenschappen). 

Adrian Bridge, directeur van het befaamde porthuis, zei: “2011 was een voorbeeldig jaar, waarvan Vintage Ports gemaakt zijn die in iedere zin klassiekers genoemd kunnen worden. De Vintage 2011 is een perfect voorbeeld van de stijl van het huis, elegant en verfijnd maar ook met de karakteristieke ingehouden kracht en lengte die kenmerkend zijn voor Taylor’s Vintage Ports”.

Taylor’s Vintage 2011 wordt geproduceerd van fruit van uitsluitend eigen wijngaarden. De blend is samengesteld uit wijnen van de Quintas Vargellas en Terra Feita, aangevuld met een kleiner deel afkomstig van Quinta do Junco.

We hebben nog een beperkte voorraad van de Taylor's Vintage 2011 Port, OP=OP!

Passend bij: aperitief, chocolade, desserts, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Taylor's, Fladgate & Yeatman
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.