• Taylor's Quinta de Vargellas Vintage Port 2008

Taylor's Quinta de Vargellas Vintage Port 2008

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,95

Taylor's Quinta de Vargellas Vintage Port 2008 is inkt zwart van kleur met een levendige paarse rand. De neus is compact en stijlvol met intense aroma's van zwarte bes en wilde bessen met hieromheen de donkere nuances van drop. Subtiele tonen van thee, roze blaadjes, thijm, exotisch hout en een aangename frisheid. Zoals bij alles Vargellas port zijn de aroma's uitzonderlijk puur, aanhoudend en enorm complex en verleideljk. In de smaak komt naar voren dat de tannines mooi geintegreerd en misleidend subtiel zijn maar de stevigheid hiervan wordt duidelijk in de bijzonder lange afdronk die vol is met intense zwarte bessen tonen.

Passend bij: aperitief, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Taylor's, Fladgate & Yeatman
Druivensoort Rufete
Tinta amarela
Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
GeurMinerale neus, zwarte bessen en kersenparfum
SmaakSolide wijn, voldoende krachtig, fijne tannines en lekker vol fruit
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal12

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.

Misschien ook interessant