• Taylor's Quinta de Vargellas 2017 Vintage Port

Taylor's Quinta de Vargellas 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 777 Spaarpunten i
259,00

Taylor's Quinta de Vargellas 2017 Vintage Port heeft zoals gebruikelijk een robijn zwarte kern en smalle paarse rand. De neus is mooi in balans en compleet, bij het inschenken komen meerdere lagen van de aroma's naar voren: de basis is een coulis van dichte, donkere bessen, met bosvruchten, cassis en zwarte kersen aroma's. Deze wulpse fruitige rijkdom wordt getemperd door een aantrekkelijke dunne minerale rand en de discrete scherpte van wilde kruiden en cederhout. Het geheel wordt ondersteund door dikke korrelige tannines en zit vol met zwarte en rode bessenfruitsmaak. Een 2017 Vintage port die bewijst dat 2017 een uitzonderlijk jaar was voor oude wijnstokken.

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.