• Taylor's Quinta de Vargellas 2015 Vintage Port

Taylor's Quinta de Vargellas 2015 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 156 Spaarpunten i
52,95

2015 is een enorm goed Vintage Port jaar. De Taylor's Quinta de Vargellas 2015 Vintage Port heeft net als de voorgaande jaren de mooie karakteristieken van elegantie in zich. Samen met expressieve aroma's en een krachtige structuur de perfecte basis om mooi te kunnen rijpen. 

Taylor's Quinta de Vargellas 2015 Vintage Port is Inktzwart van kleur met een smalle paarse rand. Aroma's van rijke en krachtige zwarte bessen, bosgrond en pruimen in de basis. Tonen van nootmuskaat, anijs en cacao zorgen voor de extra aromatische dimensie die het kenmerk is van de Vargellas Vintage Ports. De smaak is in eerste instantie soepel en ingetogen die uitloopt naar een volle stevige afdronk met stevige tannine en rijk zwart fruit. 

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.