• Taylor’s Quinta de Terra Feita Vintage 2005

Taylor’s Quinta de Terra Feita Vintage 2005

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 7 op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,50

Taylor’s Quinta de Terra Feita Vintage Port 2005 heeft een rijke geur van rijpe kersen, cassis en munt. Ook de smaak is rijk en rijp met een subtiele zoetheid. In de smaak veel gestoofd fruit met munt, rozen, zoethout en chocolade. Enorm bewaarpotentieel.

Taylor’s is één van de oudste porthuizen uit de Douro en vindt zijn oorsprong in 1692. Sindsdien is het een familiebedrijf dat zorgt dat elke generatie het vak op de juiste manier krijgt overgedragen. Taylor’s staat in de internationale wijnwereld bekend als benchmark voor topportwijnen van het hoogste niveau. De wijnen van Taylor’s beschikken over een enorm bewaarpotentieel, kracht en finesse en hebben dus een bijzonder verfijnde balans. Naast kwaliteit zijn de Taylor's zich ook bewust van natuur en milieu en dus dagelijks bezig met een zo duurzaam mogelijk wijngaardbeheer. 

Wanneer tijdens de vergisting een alcoholpercentage is bereikt van 8% dan wordt de verdere vergisting gestopt door het toevoegen van wijnalcohol, waarna de Port nog twee jaar op hout rijpt. Hierna vervolgt de rijping op fles. 

Zet een dag voor openen de fles rechtop zodat het bezinksel naar de bodem kan zakken. Decanteer de port voor het serveren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Taylor's, Fladgate & Yeatman
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol2035%
Maximum aantal7

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.

Misschien ook interessant