• Taylor's 2018 Vintage Port

Taylor's 2018 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 22 op voorraad
Ontvang 261 Spaarpunten i
87,50

Taylor’s 2018 Vintage Port

Taylor’s 2018 Vintage Port is indrukwekkend en complex met rijpe tannines, diepe aroma’s en gelaagd fruit. Indrukwekkende zwartpaarse kleur met een paarse fonkeling. De geur is overweldigend met intens bosfruit zoals bramen en zwarte bessen, en op de achtergrond kersen en mokka. Het fruit is zoals altijd bij Taylor’s verfijnd en “gefocust”, maar het oogstjaar lijkt er een extra laag en gewicht aan toegevoegd te hebben. Viooltjes, rozenblaadjes en wilde munt zorgen voor een extra dimensie. De smaak is diep, vol en complex met verfijnd fruit en rijpe tannines die zorgen voor precies de juiste structuur en een spannende, eindeloze afdronk.

3 vintage port jaren op een rij

Normaal gezien wordt er gedurende een decennium zo’n drie keer vintage port gedeclareerd. Maar door de uitstekende kwaliteit werd het mogelijk om voor Taylor’s om voor het derde jaar op rij na 2016 en 2017 een klassieke vintage port 2018 te maken. Dit is uitzonderlijk en bewijst enkel hoe hoog de kwaliteit van de port is daar ze dit anders niet hadden gedaan.

Vintage port bewaren

Daar vintage port zich na de botteling gedurende decennia verder ontwikkelt en rijpt is het van belang om een fles vintage port goed te bewaren. Zorg er sowieso voor dat de fles altijd horizontaal ligt in een donkere koele plaats, de ideale temperatuur is onder de 16°C. Met de jaren zal er een bezinksel in de fles ontstaan en is het van belang om een fles vintage port ruim een dag voor het drinken recht op te zetten zodat het bezinksel naar de bodem van de fles kan zakken en deze goed gedecanteerd kan worden. Met de jaren kan het voorkomen dat de kurk fragiel wordt en we adviseren dan ook om oude flessen vintage port te openen met een tweebladige kurkentrekker. Hiermee voorkom je dat de kurk breekt en er stukjes afbrokkelen. De ideale serveertemperatuur voor een vintage port is tussen de 16°C en 18°C. Na het openen van een vintage port adviseren we deze binnen 1 a 2 dagen te drinken.

Genieten met Taylor’s 2018 Vintage

Een vintage port als deze is natuurlijk al een hele smaaksensatie op zich om van te genieten. Daarnaast hebben we een aantal suggesties, combineer deze vintage port met walnoten, blauw ader of sterke oude kazen en gedroogd fruit als vijgen en abrikozen. Wil je van deze 2018 vintage port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Taylor’s 2018 Vintage Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Taylor's, Fladgate & Yeatman
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal22

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.

Misschien ook interessant