• Taylor's 2017 Vintage Port Magnum

Taylor's 2017 Vintage Port Magnum

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 525 Spaarpunten i
175,00

Taylor's 2017 Vintage Port is bijna diep paars zwart van kleur. De neus van deze 2017 vintage is verfijnd en gevuld met met bedwelmend fruit en complex door de mineralen tonen. Quinta da Vargellas heeft zijn kenmerkende geur van viooltjes achtergelaten en hangt als een geurende sluier over de wijn. Daarnaast zijn er discrete tonen van citrus, wilde kruiden en gumcistus. De neus is nog steeds gereserveerd, maar er is een indrukwekkende diepte en achtergrond, evenals hints van complexiteit die nog steeds te voorschijn komen met de tijd. Het smaak is mooi in balans door soepele, gespierde tannines. Deze zijn aangenaam stevig en hebben grip op de afdronk  die eindigt met een krachtige golf van knapperige, zuivere bessen. Een prachtig 2017 vintage port met het kenmerkende Taylor's evenwicht en de prikkelende belofte van de ontwikkeling die nog moeten komen.

Naar mate de Taylor's 2017 Vintage Port ouder wordt en rijpt op de fles zal er bezinksel ontstaan en zal de fles voor gebruik gedecanteerd moeten worden. Het bewaren van deze vintage port kan het beste liggend op een donkere koele plaats (onder 16ºC). Onder deze omstandigheden kan de vintage port tientallen jaren bewaard worden.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Taylor's, Fladgate & Yeatman
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)150cl
Maximum aantal2

Taylor's, Fladge & Yeatman

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Net als enkele van zijn landgenoten moet hij zich specifiek hebben bezig gehouden met verhandeling van Portugese gezouten kabeljauw, graan, fruit en olie in ruil voor Britse wol.

Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s.

Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Op dit moment staan Alistar Robertson en Huyshe Bower – beide Yeatman afstammelingen – aan het roer.