Login en profiteer van extra voordeel
  • Tator Primitivo

Tator Primitivo

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i

Tator Primitivo

Tator Primitivo heeft een granaatrode kleur. Aroma's van rijp rood fruit en jam, met duidelijke tonen van kaneel, gedroogde vijgen en amandelen. Complexe wijn, met een volle smaak, goede body en structuur.

Stoere primitivo wijn uit Italië 

Tator is een eeuwenoude god uit het zuidoosten van Italië. Net als de Primitivo druif is hij onlosmakelijk verbonden met dit gebied. Deze Primitivo wijn is gemaakt van hand geplukte, overrijpe druiven. De handen op het etiket zijn de handen van de wijnmaker. Hij ziet deze wijn namelijk als de ultieme expressie van zijn vakmanschap. Tator Primitivo krijgt maar liefst 95 van de maximaal 100 punten van Luca Maroni, wijnjournalist en auteur van de meest uitgebreide en beste wijngidsen over Italiaanse wijn.

Bestel Tator Primitivo online

Deze rode wijn past perfect bij: kaas, wild, stoofvlees en rijke kaassoorten. Snel thuis genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Tator Primitivo online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Poggio Le Volpi
Druivensoort Primitivo
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidOpleggen kan nog tot 5 jaar na oogstjaar.

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Poggio Le Volpi

Poggio Le Volpi is gevestigd in Monteporzio Cato, een paar kilometer ten zuiden van Rome. Mario Mergè begon in de jaren '20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Hij deelde zijn levens- en werkervaring met zijn zoon Arando, die vervolgens zijn kennis op zijn zoon Felice overbracht, zodat hij wijnmaker van de derde generatie in zijn familie werd.

Om invulling te geven aan zijn ultieme "wijndroom" richtte hij in de jaren '90 het Italiaanse wijnhuis Poggio le Volpi op. De filosofie van dit wijnhuis: wijnen maken die de rijkdom van de bodem en de kennis over de wijnstokken benadrukken. Daarom mogen alleen de allerbeste wijngaarden - na een zorgvuldige selectie - de naam Poggio Le Volpi dragen.

Misschien ook interessant