• Tarani Sauvigon

Tarani Sauvigon

Tarani Sauvignon is een karakteristieke Sauvignon Blanc met een opvallend zachte structuur. Een soepele zachte witte wijn die zowel verkwikkend is en waarbij de smaak wordt gedomineerd door exotisch fruit. Heeft een aangenaam fruitige afdronk

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 15 Spaarpunten
5,35

Staffelprijzen

AantalPrijs per fles
1€ 5,85
6€ 5,35

Uitgebreide omschrijving

Tarani Sauvignon heeft de IGP Comté Tolosan appelatie, uit de steek Sud Ouest, waarbij de wijngaarden ten noorden van Toulouse liggen. Op het etiket van Tarani staat een amfoor, dit is een verwijzing naar de vonst van het eerste wijnmerk ĀRΝΙ (Tarani) zo'n 2000 jaar geleden. Op de archeologische site van Montans (in de buurt van Gaillac) zijn diverse amforen gevonden, Tarani is de link tussen de voorouderlijke wijn en de huidige "moderne" wijn smaak.

De wijn is het resultaat van een moderne vinificatie waarbij men de schillen kort laat inwerken voor het persen. Daarna vergist het sap op lage temperatuur ( 16 graden) en rijpt de wijn in RVS cuves.

Serveer de Tarani Sauvignon gekoeld (8 - 10°C). Heerlijk om zo te drinken of in combinatie met lichte koude voorgerechten, salades met vis, gegilde vis, schaal- en schelpdieren.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Sud - Ouest
Druivensoort Sauvignon Blanc
Geurfruitig
Smaakverkwikkend, soepel en zacht
Inhoud fles(cl)75

Sud-Ouest

De wijnstreek van het Zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd, bestaat uit een aantal 'eilandjes' die zich uitstrekken van het gebied tussen Aurillac en Rodez in het noordoosten tot aan de Spaanse grens ten zuiden van Bayonne. De streek grenzend aan en ten oosten van de Bordeaux-wijnstreek valt hier eveneens onder. Dus ongeveer de Aquitanië en het westen van Midi-Pyrénées.

Er wordt niet alleen wijn geproduceerd, maar in sommige Appellation d'Origine Contrôlée wordt de wijn verwerkt tot andere op wijngebaseerde dranken. In de Gers de Côtes de Gascogne bijvoorbeeld tot Armagnac en tot Floc de Gascogne.