• Tarani Sauvigon

Tarani Sauvigon

Tarani Sauvignon is een karakteristieke Sauvignon Blanc met een opvallend zachte structuur. Een soepele zachte witte wijn die zowel verkwikkend is en waarbij de smaak wordt gedomineerd door exotisch fruit. Heeft een aangenaam fruitige afdronk

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
5,49
Ontvang 15 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Uitgebreide omschrijving

Tarani Sauvignon heeft de IGP Comté Tolosan appelatie, uit de steek Sud Ouest, waarbij de wijngaarden ten noorden van Toulouse liggen. Op het etiket van Tarani staat een amfoor, dit is een verwijzing naar de vonst van het eerste wijnmerk ĀRΝΙ (Tarani) zo'n 2000 jaar geleden. Op de archeologische site van Montans (in de buurt van Gaillac) zijn diverse amforen gevonden, Tarani is de link tussen de voorouderlijke wijn en de huidige "moderne" wijn smaak.

De wijn is het resultaat van een moderne vinificatie waarbij men de schillen kort laat inwerken voor het persen. Daarna vergist het sap op lage temperatuur ( 16 graden) en rijpt de wijn in RVS cuves.

Serveer de Tarani Sauvignon gekoeld (8 - 10°C). Heerlijk om zo te drinken of in combinatie met lichte koude voorgerechten, salades met vis, gegilde vis, schaal- en schelpdieren.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnstreek Sud-Ouest
Geurfruitig
Smaakverkwikkend, soepel en zacht
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal5