Login en profiteer van extra voordeel
  • Steininger Grüner Veltliner Kamptal

Steininger Grüner Veltliner Kamptal

Witte wijn uit  KamptalOostenrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

De Steininger Grüner Veltliner Kamptal is een opmerkelijke als zeer kenmerkende kwaliteitswijn. Een zeer fruitige, klassieke witte wijn met een intrigerend pepertje in de smaak. Zachte zuurstructuur en een opmerkelijke vruchtengeur. Levendig, elegant met mineralen in de afdronk.

Weingut Karl Steininger is een heus familie bedrijf en is gevestigd in het plaatsje Langenlis in Kamptal, het snelst groeiende wijngebied van Oostenrijk. De Steiningers hebben het verbouwen van met name de Grüner Veltliner druif tot een kunst verheven. Meer dan 50% van hun wijngaarden zijn aangeplant met deze druivensoort, die vooral in Oostenrijk erg populair is.

Het is zeker de moeite om deze Grüner Veltliner 'n keer te proberen als je eens wat anders wilt proeven. Een echte aanrader!

Passend bij: aperitief, aziatische gerechten, gevogelte, rood vlees, salades, Mosselen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Karl Steininger
Druivensoort Grüner Veltliner
Wijnland Oostenrijk
Wijnstreek Kamptal
SmaakEen zeer fruitige, klassieke witte wijn met een intrigerend pepertje in de smaak. Zachte zuurstructuur en een opmerkelijke vruchtengeur. Levendig, elegant met mineralen in de afdronk. Moderne vinificatie.
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Karl Steininger

Het landgoed Karl Steininger is gelegen in het kleine stadje Langenlois in het Kamptal wijnbouwgebied in Neder-Oostenrijk. Het werd opgericht in 1938, toen de vader van de huidige eigenaar het landgoed en eigendommen gekocht.Vandaag de dag wordt het landgoed beheerd door Karl en Brigitte Steininger. De wijn avonturenpark Loisium werd geopend op het terrein van het landgoed op 20 september 2003, de ondergrondse gangen van die zijn aangesloten op de kelders van het landgoed.

Weingut Karl Steininger is gevestigd in Langenlois, Oostenrijk's snelst groeiende wijngebied. Het wijnbedrijf is een familiebedrijf dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen. In de wijngaard, 'Spiegel' genaamd, wordt de zorgvuldige verbouwing van de Grüner Veltliner druif tot kunst verheven. Daar ligt immers de basis voor de creatie van de werkelijk schitterende wijnen die Oostenrijk nu zijn reputatie als vermaard wijnleverancier opnieuw heeft opgeleverd. Daarnaast is Karl Steininger een van de initiatiefnemers van het Loisium - een uniek wijncentrum in Langenlois met 900 jaar oude wijnkelders, een wijnshop en een Wijn & Spa resort en hotel.

Misschien ook interessant