Login en profiteer van extra voordeel
  • Smith Woodhouse Vintage Port 2007

Smith Woodhouse Vintage Port 2007

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 126 Spaarpunten i

Deze Vintage 2007 Port van Smith Woodhouse heeft een zeer donkere, ondoorschijnende kleur. In de neus bloemige aroma's in combinatie met een kruidige pepertje. Erg krachtige vintage port met een robuuste smaak. Zeer lange afdronk met aroma's van donkere chocolade. Eén van de beste Vintage Ports die Smith Woodhouse gemaakt heeft.

Smith Woodhouse is een kleinere Portspecialist voor kwalitatief hoogstaande Port. Het overgrote deel van hun druiven komt uit de eigen Madalena wijngaard gelegen in het Rio Torto district. Dit wordt wel gezien als het beste uit de hele streek.

91 punten Parker

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Smith Woodhouse
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Francisca
Tinta Roriz
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Onderscheiding91 punten Parker
Alcohol20%
Maximum aantal4

Smith Woodhouse

Christopher Smith, richtte in 1784 een bedrijf op in Oporto van waaruit hij Port ging exporteren. Enkele jaren later gingen de zonen van Christopher Smith een verbond aan met de gebroeders Woodhouse. Onder de naam Smith & Woodhouse verkreeg het bedrijf, tot op de dag van vandaag, steeds meer bekendheid.

In 1970 nam de familie Symington Smith & Woodhouse over. Het bedrijf produceert voortreffelijke Port, die gekarakteriseerd wordt door een rijke, weelderige stijl. De naam Smith & Woodhouse staat voor kwalitatief hoogstaande producten, waarvan met name de Port een enorme faam heeft verworven.