Login en profiteer van extra voordeel
  • Smith Woodhouse Vintage Port 2003

Smith Woodhouse Vintage Port 2003

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i

Deze Vintage Port 2003 van Smith Woodhouse is erg donker van kleur. Aroma's vol florale tonen, rijp fruit en aarde tonen in combinatie met een pittige ondertoon. Een zeer krachtige en rijke Vintage Port met aangename rijpe taninnes en dicht opeengepakte lagen van rijpe bessen smaken in de mond, die een aanhoudende, zeer lange afdronk bieden, ook hints van donkere chocolade.

  • Wine Spectator 91 punten
  • Wine & Spirits 91 punten
  • Wine Enthusiast 90 punten

Bewaar de Smith Woodhouse Vintage Port 2003 liggend op een koele donkere plaats en zet deze 2 a 1 dagen voor gebruik recht op zodat het bezinksel naar de bodem van de fles kan zakken. Voorzichting schenken waarbij we decanteren van deze port aanbevelen gezien de hoeveelheid depot.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Smith Woodhouse
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol20%
Maximum aantal6

Smith Woodhouse

Christopher Smith, richtte in 1784 een bedrijf op in Oporto van waaruit hij Port ging exporteren. Enkele jaren later gingen de zonen van Christopher Smith een verbond aan met de gebroeders Woodhouse. Onder de naam Smith & Woodhouse verkreeg het bedrijf, tot op de dag van vandaag, steeds meer bekendheid.

In 1970 nam de familie Symington Smith & Woodhouse over. Het bedrijf produceert voortreffelijke Port, die gekarakteriseerd wordt door een rijke, weelderige stijl. De naam Smith & Woodhouse staat voor kwalitatief hoogstaande producten, waarvan met name de Port een enorme faam heeft verworven.

Misschien ook interessant