• Montplo Signature Blanc Colombard Ugni Blanc

Montplo Signature Blanc Colombard Ugni Blanc

Witte wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 96 Spaarpunten i
5,40

Montplo Signature Blanc Colombard Ugni Blanc

Montplo Signature Blanc Colombard Ugni Blanc is een heerlijk lichte frisse witte wijn. Je herkent aroma's van fris aromatische tonen van groene appel, grapefruit, citrus en een licht exotisch bouquet. Een toegankelijke droge witte wijn. Sappig en licht exotisch.

Een blend van Ugni-Blanc en Colombard

Ugni-Blanc,  een druivensoort met een grote aanplant en grote productie die goed gebruikt kan worden om te destilleren. Gelukkig zijn de wijnboeren in onder andere Gascogne, Frankrijk erachter gekomen dat bij een agressieve snoeimethode, fantastische witte wijnen gemaakt kunnen worden met een zachte, smaakvolle basis. Perfect om te blenden met de frisse Ugni-Blanc bijvoorbeeld. Colombard, het oude, productieve werkpaard van Zuid-Oost Frankrijk. De basis voor Cognac & Armagnac. Gelukkig is men de kwaliteit van deze druif gaan erkennen en worden er geweldige witte blends mee gemaakt! Bij lage opbrengsten knisperend fris, knallend groene appel, uitgesproken aromatisch en zeer smaakvol.

Lekkere witte huiswijn

De Signature Montplo serie is een mooie toegankelijke huiswijn serie bestaande uit een rode, witte en rosé variant. Het zijn stuk voor stuk wijnen die toegankelijk zijn voor een gevarieerde groep mensen en zullen het als huiswijn of als feestwijn zeker goed doen. De Signature Montplo wijnen combineren makkelijk bij gevarieerd buffet of barbecue. Het zijn wijnen voor alledag en ook prima om zo te drinken of lekker mee te borrelen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Vin de France
Druivensoort Colombard
Ugni Blanc
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol11.5%
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Vin de france

'Vin de France' is een vermelding die een extra garantie inhoudt: erkende knowhow én dat de wijn exclusief in Frankrijk wordt gemaakt. In Frankrijk en in tal van andere landen is 'Vin de France' de sleutel tot het plezier van Franse wijnen in alle eenvoud. Deze vermelding staat zowel op fruitige rode wijnen, elegante witte wijnen als vlotte roséwijnen.

Producenten van ‘Vin de France’ kunnen ook verschillende druivensoorten samenvoegen, druiven met heel uiteenlopende smaken, zoals chardonnay en syrah. Hun complementair karakter kan resulteren in bijzonder harmonieuze en smaakvolle wijnen. Zo wordt bijvoorbeeld de kracht van cabernet sauvignon aan het fluwelige karakter van merlot gekoppeld. De kunst van verschillende druivenrassen of cépages samenvoegen noemen we blenden of assembleren.

Indien de producenten wensen, kunnen ze op het etiket de naam van de druivensoort(en) vermelden waarvan de wijn afkomstig is, alsook het jaartal. Veel wijnen met de vermelding 'Vin de France' zijn vaak merkwijnen, waardoor ze makkelijker herkenbaar zijn in de winkel. Zo zorgen merkwijnen ervoor dat de aankoop een stuk eenvoudiger wordt, waarbij ze tegelijk garant staan voor een constante smaak. Hieronder ons Vin de France wijn assortiment

Misschien ook interessant