• Seña 2012

Seña 2012

Sena 2012 heeft een donkere, robijn rode kleur met violet highlights. Intense neus, veel rood fruit in de mond. Hints van kruidnagel en nootmuskaat en een subtiele toon van cederhout. De stevige maar zijde zachte tannines maken Seña een elegante wijn met veel complexiteit, een geweldige structuur en een perfecte balans die uitzonderlijk bewaarpotentiëel voorspelt.

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Viña Seña hier >

Uitgebreide omschrijving

Sena 2012 heeft een donkere, robijn rode kleur met violet highlights. Intense neus, veel rood fruit in de mond. Hints van kruidnagel en nootmuskaat en een subtiele toon van cederhout. De stevige maar zijde zachte tannines maken Seña een elegante rode wijn met veel complexiteit, een geweldige structuur en een perfecte balans die uitzonderlijk bewaarpotentiëel voorspelt.

Deze wijn is een prachtige begeleider van een mooi stuk rood vlees, wildgerechten of krachtige stoofschotels.

Vinificatie De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt waar de een dubbele inspectie ondergaan om te voorkomen dat eventuele slechte druiven invloed hebben op de kwaliteit van de wijn. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks onder een constante temperatuur van 24 tot 30 graden om tot een optimale extractie te komen. De totale maceratie duurt 6 tot 8 dagen voor de Petit Verdot en 19 tot 25 dagen voor de overige druivenrassen. Vervolgens wordt de perfecte blend samengesteld en rijpt de wijn nog 22 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Viña Seña
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Carménère
Malbec
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Aconcagua Valley
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol14%

Viña Seña

Seña wijn werd opgericht als een samenwerkingsverband tussen het in Chili gebaseerde Viña Errázuriz en Robert Mondavi. Sinds 2005 Sena is 100% eigendom van de familie Chadwick, die tevens eigenaars zijn van Errázuriz, het persoonlijke project van Eduardo Chadwick.

Het was Eduardo's ambitie om een Chileense icoonwijn te creëren, die de herkomst volledig zou reflecteren. Seña is afkomstig van de Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. De inaugurele jaargang van Seña, wat Spaans is voor merkteken of persoonlijke handtekening, was die van 1995.

Misschien ook interessant