• Seña 2011

Seña 2011

Seña 2011 is een mooie, diepe robijnrode kleur met paarse tint. In de neus herken je aroma’s van verse zwarte peper vermengd met rode vruchten, zoals bosbessen, zwarte bessen, bramen en kersen gevolgd door donkere chocolade, balsamico en lichte tabak. Dit alles zorgt voor een complexe wijn met een soepele, frisse mond vol met subtiliteiten. Seña 2011 is een zeer gebalanceerd en elegante wijn met bewaarpotentieel.

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Viña Seña hier >

Uitgebreide omschrijving

Seña 2011 is een mooie, diepe robijnrode kleur met paarse tint. In de neus herken je aroma’s van verse zwarte peper vermengd met rode vruchten, zoals bosbessen, zwarte bessen, bramen en kersen gevolgd door donkere chocolade, balsamico en lichte tabak. Dit alles zorgt voor een complexe rode wijn met een soepele, frisse mond vol met subtiliteiten. Seña 2011 is een zeer gebalanceerd en elegante wijn met bewaarpotentieel.

Seña 2011 is een blend van 58% Cabernet Sauvignon, 15% Carmenere, 15% Merlot, 7% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc. De druivensoorten fermenteren apart om zo hun eigenschappen maximaal tot hun recht te laten komen. De definitieve blend rijpt 22 maanden op Franse houten vaten ( 75% is nieuw) waar Seña 2011 zijn optimale balans vind.

Spijsadvies:Deze rode wijn past uitstekend bij rood vlees en wildgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Viña Seña
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Carménère
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Aconcagua Valley
Inhoud fles(cl)75 cl
Houdbaarheidzal zich met de jaren nog mooier ontwikkelen. 15 - 20 jaar bewaar potentieel

Viña Seña

Seña wijn werd opgericht als een samenwerkingsverband tussen het in Chili gebaseerde Viña Errázuriz en Robert Mondavi. Sinds 2005 Sena is 100% eigendom van de familie Chadwick, die tevens eigenaars zijn van Errázuriz, het persoonlijke project van Eduardo Chadwick.

Het was Eduardo's ambitie om een Chileense icoonwijn te creëren, die de herkomst volledig zou reflecteren. Seña is afkomstig van de Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. De inaugurele jaargang van Seña, wat Spaans is voor merkteken of persoonlijke handtekening, was die van 1995.

Misschien ook interessant