• Seña 2009

Seña 2009

Deze Seña 2009 is een volle, rijpe, aromatische Chileense rode wijn. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt waar de een dubbele inspectie ondergaan om te voorkomen dat eventuele slechte druiven invloed hebben op de kwaliteit van de wijn.

Seña wijn werd opgericht als een samenwerkingsverband tussen het in Chili gebaseerde Viña Errázuriz en Robert Mondavi. Sinds 2005 is Seña 100% eigendom van de familie Chadwick, die tevens eigenaars zijn van Errázuriz, het persoonlijke project van Eduardo Chadwick.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 267 Spaarpunten
89,50

Uitgebreide omschrijving

Deze Seña 2009 is een volle, rijpe, aromatische rode wijn. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt waar de een dubbele inspectie ondergaan om te voorkomen dat eventuele slechte druiven invloed hebben op de kwaliteit van de wijn.

Seña wijn werd opgericht als een samenwerkingsverband tussen het in Chili gebaseerde Viña Errázuriz en Robert Mondavi. Sinds 2005 is Seña 100% eigendom van de familie Chadwick, die tevens eigenaars zijn van Errázuriz, het persoonlijke project van Eduardo Chadwick.

Het was Eduardo's ambitie om een Chileense icoonwijn te creëren, die de herkomst volledig zou reflecteren. Seña is afkomstig van de Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. De inaugurele jaargang van Seña, wat Spaans is voor merkteken of persoonlijke handtekening, was die van 1995.

De wijn is gemaakt van een mix van zes van de klassieke rode druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De druiven voor Seña zijn afkomstig van Seña Hillside wijngaarden in de Aconcagua Valley, waar wijnstokken worden geteeld volgens de biologisch-dynamische principes.

De wijn wordt op dit moment geproduceerd in Errázuriz Don Maximiano Estate Winery in de Aconcagua Valley. Sena 2001 was één van de twee Chileense wijnen die de eerste en tweede plaats innamen in de Berlijnse Wine Tasting van 2004, een blinde proeverij van icoonwijnen uit Frankrijk, Italië en Chili die beoordeeld worden door 36 internationale wijnexperts. 

Passend bij: blauwe kazen, kaas, rood vlees, wild, Grillades, Patés.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Viña Seña
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Carménère
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Chili
GeurDe Seña 2009 is een bij uitstek bijzonder aromatische Chileense rode wijn.
SmaakDe Seña 2009 heeft een rijke, rijpe en volle smaak met hints van kruidnagel en nootmuskaat en een subtiele toon van cederhout.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Viña Seña

Seña wijn werd opgericht als een samenwerkingsverband tussen het in Chili gebaseerde Viña Errázuriz en Robert Mondavi. Sinds 2005 Sena is 100% eigendom van de familie Chadwick, die tevens eigenaars zijn van Errázuriz, het persoonlijke project van Eduardo Chadwick.

Het was Eduardo's ambitie om een Chileense icoonwijn te creëren, die de herkomst volledig zou reflecteren. Seña is afkomstig van de Aconcagua Valley ten noorden van Santiago. De inaugurele jaargang van Seña, wat Spaans is voor merkteken of persoonlijke handtekening, was die van 1995.