Login en profiteer van extra voordeel
  • Langlois Chateau Saumur-Champigny

Langlois Chateau Saumur-Champigny

Rode wijn uit  LoireFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 285 Spaarpunten i

Langlois Chateau Saumur-Champigny

Saumur-Champigny van Langlois Chateau is donker van kleur en heeft een expressief aroma gedomineerd door rood fruit als aardbeien en kersen. Deze fruitigheid komt ook in de smaak terug. Een rode Loire wijn met een mild-pittige smaak, zachte fruit-aroma's. Kenmerkend is de aangename frisheid van vruchten en een milde lang aanhoudende afdronk. Ons advies, serveer deze wijn licht gekoeld.

Terra Vitis gecertificeerde wijngaarden

De Saumur-Champigny is gemaakt van cabernet franc die afkomstig is van wijngaarden bevinden zich rondom Dampierre sur Loire. Dit zijn Terra Vitis gecertificeerde wijngaarden waarvan de  bodem bestaat uit zand en kalkhoudende klei. Vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, waarna het vergiste sap in tanks wordt bewaard voor de botteling in het opvolgende voorjaar. 

Rode Loire wijn

Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van het land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel. De Saumur-Champigny is een wijn met erkende herkomstbenaming geproduceerd in de regio van Saumur. De wijngaarden van Saumur zijn verspreid over 9 gemeenten van Maine en Loire. De naam Champigny maakt deel uit van de Saumur appellatie. Champigny is de geautoriseerde benaming die wordt toegevoegd aan de grootste rode wijnen van de acht gemeenten rond Saumur. De Saumur wijnen zijn erkend als één van de besten uit de vallei van de Loire. Een reputatie die gebaseerd is op de kenmerken van de bodem en terroir waarop de wijnstokken geplant zijn. Saumur-Champigny is gemaakt van druiven geteeld op een zanderige, kleiachtige bodem en grind. Deze soorten bodems bieden wijnen met verschillende karakters en van uitzonderlijke kwaliteit. De belangrijkste druivenrassen zijn de Cabernet Franc voor rode Loire wijn.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Langlois-Chateau
Druivensoort Cabernet Franc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Langlois-Château

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Misschien ook interessant