Login en profiteer van extra voordeel
  • Langlois Chateau Saumur-Champigny AOP

Langlois Chateau Saumur-Champigny AOP

Rode wijn uit  LoireFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i

Saumur-Champigny A.O.P. van Langlois Chateau is donker van kleur en heeft een expressief aroma gedomineerd door rood fruit. Deze fruitigheid komt ook in de smaak terug. Een rode Loire wijn met een mild-pittige smaak, zachte fruit-aroma's. Kenmerkend is de aangename frisheid van vruchten en een milde lang aanhoudende afdronk. Ons advies, serveer deze wijn licht gekoeld.

De Saumur-Champigny A.O.P is gemaakt van cabernet franc die afkomstig is van Terra Vitis gecertificeerde wijngaarden. Vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, waarna het vergiste sap in tanks wordt bewaard voor de botteling in het opvolgende voorjaar. 

Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van het land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel. Vlak voor de Loire de oceaan instroomt liggen de wijngaarden van de beendroge Muscadet.

De wijngaarden bevinden zich rondom Dampierre sur Loire en zijn Terra Vitis gecertificeerd. De bodem bestaat uit zand en kalkhoudende klei.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Langlois-Chateau
Druivensoort Cabernet Franc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Maximum aantal5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Langlois-Château

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Misschien ook interessant