Login en profiteer van extra voordeel
  • Langlois Chateau Saumur Blanc

Langlois Chateau Saumur Blanc

Witte wijn uit  LoireFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 267 Spaarpunten i

Langlois Chateau Saumur Blanc

Saumur Blanc van Domaine Langlois Chateau is Chenin Blanc op zijn best. Een bijzonder zuivere witte wijn met elegante frisheid. Deze Saumur Blanc is strogeel van kleur en heeft een zuivere, frisse geur waarin je appel en citrusfruit kan herkennen. Een Loirewijn met karakter, expressie en een fruitige en ronde sappige smaak met bloesem tonen en exotisch (steen)fruit. De finale heeft veel lengte en een frisse afdronk.

Saumur Blanc uit de Loire

Volg de Loire stroomafwaarts en je komt op de linker oever de prachtige oude stad Saumur, ook wel "de parel van de Anjou", met zijn prachtige kasteel hoog op de heuvel tegen. De wijngaarden van Saumur zijn verspreid over 9 gemeenten van Maine en Loire. De Saumur wijnen zijn erkend als één van de besten uit de vallei van de Loire. Een reputatie die gebaseerd is op de kenmerken van de bodem en terroir waarop de wijnstokken geplant zijn. Het belangrijkste druivenras voor de witte Saumur wijnen is de Chenin Blanc.

Sur lie wijn

Langlois Chateau Saumur Blanc is een "Sur Lie" wijn. De term sur lie, ook wel tiré sur lie, komt op etiketten van Franse witte wijnen voor. Lie betekent droesem en de term duidt aan dat de wijn op gist heeft gerijpt. De precieze betekenis van de term "sur lie" werd in Frankrijk in 1977 wettelijk vastgelegd. Het gaat om een oude methode. In geval van deze Langlois Chateau Saumur Blanc is na de alcoholische gisting de wijn die is uitgegist niet gefilterd of overgepompt en blijft hij enkele maanden doorrijpen op de "lie", de droesem, die op de bodem van de foedres liggen. In die droesem zitten nog resten gist en andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan fermenteren. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn die zich, zoals dat heet "met de gist gevoed heeft".

Wijn- spijs combinaties met Langlois Chateau Saumur Blanc

Deze Saumur Blanc is een heerlijke wijn als aperitief een uitstekende begeleider van asperges en andere, niet te kruidige, groentenschotels, schelp- en schaaldieren (denk aan het bekende Franse plateau 'fruits de mer'), kip, gevogelte en geitenkaasjes.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Langlois-Chateau
Druivensoort Chenin Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Langlois-Château

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Misschien ook interessant