Login en profiteer van extra voordeel
  • Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec

Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec

Rode wijn uit  Central ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec

Deze rode Santiago is een blend van Syrah, Cabernet Sauvignon en Malbec uit de Central Valley. De Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec heeft een mooie robijnrode kleur en aangename aroma's van rood (en wat zwart) fruit, denk aan bessen en pruimen. De smaak is vol sappig en toch soepel met zachte tannines en een vleugje kruiden.

Central Valley rode blend wijn

In 1541 heeft Don Pedro de Valdivia de stad Santiago ( de hoofdstad van Chili) gesticht. Ter nagedachtenis aan deze datum is zijn de wijnen Santiago 1541 gemaakt van de beste druiven die in Chili groeien. De Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec komt uit de Centra Valley waar de grond klei- tot leemachtig is en er gedraineerd wordt. Het klimaat is vochtig mediterraan met matige, regenachtige winters en warme, droge zomers met koele nachten. Er valt een jaarlijkse neerslag van gemiddeld 700 mm. Deze eigenschappen zorgen voor de productie van gezonde druiven met een fijne textuur en een opvallend aroma.

Toegangelijke rode wijn

De druiven worden tijdens de oogst verzameld in bakken van 350 Kg. Wanneer de steeltjes zijn verwijderd  worden de trossen zorgvuldig geperst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten waarbij temperatuur tussen 28 ⁰C en 30 ⁰C schommelt. Het gistingsproces duurt 7 dagen. Hierna wordt het vier dagen gemacereerd zodat de gewenste structuur en aroma`s worden behaald. Hierdoor is het een fijne en toegangelijke rode wijn, lekker op zo te drinken en combineert daarnaast goed met kaas en rood vlees. En past zeker goed bij een lekkere barbecue.

Tip: Deze rode wijn ook licht gekoeld erg lekker.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Wine of Chili
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Malbec
Syrah - Shiraz
Wijnland Chili
Wijnstreek Central Valley
Rapel Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%