Login en profiteer van extra voordeel
  • Santiago 1541 Chardonnay

Santiago 1541 Chardonnay

Witte wijn uit  Central ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Santiago 1541 Chardonnay

Santiago 1541 Chardonnay is een perfect voorbeeld van een Chileense Central Valley Chardonnay. De chardonnay heeft een mooie bleke kleur met gouden tinten en een boeket met tonen van rijp fruit. Is fris op het palet en heeft een goede balans. Combineert perfect met salades, vis en schelpdieren en lichte desserts.

Central Valley Chardonnay

In 1541 heeft Don Pedro de Valdivia de stad Santiago ( de hoofdstad van Chili) gesticht. Ter nagedachtenis aan deze datum is zijn de wijnen Santiago 1541 gemaakt van de beste druiven die in Chili groeien. De Chardonnay druiven komt uit de Centra Valley waar de grond klei- tot leemachtig is en er gedraineerd wordt. Het klimaat is vochtig mediterraan met matige, regenachtige winters en warme, droge zomers met koele nachten. Er valt een jaarlijkse neerslag van gemiddeld 700 mm. Deze eigenschappen zorgen voor de productie van gezonde druiven met een fijne textuur en een opvallend aroma.

Frisse Chardonnay

De druiven worden tijdens de oogst verzameld in bakken van 350 Kg. Wanneer de druiven zijn geselecteerd  worden de trossen pneumatisch geperst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten waarbij temperatuur tussen 19 ⁰C en 17 ⁰C schommelt. Het gistingsproces duurt 16 dagen. Hierdoor wordt het maximum aan aroma’s en chardonnay kenmerken verkregen en blijft de wijn fris van smaak.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Wine of Chili
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Chili
Wijnstreek Central Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%