Login en profiteer van extra voordeel
  • Santiago 1541 Chardonnay

Santiago 1541 Chardonnay

Witte wijn uit  Central ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i

In 1541 heer Don Pedro de Valdivia de stad Santiago ( de hoofdstad van Chili) gesticht. Ter nagedachtenis aan deze datum is zijn de wijnen Santiago 1541 gemaakt van de beste druiven die in Chili groeien.

De Santiago 1541 Chardonnay komt uit de Centra Valley waar de grond klei- tot leemachtig is en er gedraineerd wordt. Het klimaat is vochtig mediterraan met matige, regenachtige winters en warme, droge zomers met koele nachten. Er valt een jaarlijkse neerslag van gemiddeld 700 mm.
Deze eigenschappen zorgen voor de productie van gezonde druiven met een fijne textuur en een opvallend aroma.

De druiven worden tijdens de oogst verzameld in bakken van 350 Kg. Wanneer de druiven zijn geselecteerd  worden de trossen pneumatisch geperst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten waarbij temperatuur tussen 19 ⁰C en 17 ⁰C schommelt. Het gistingsproces duurt 16 dagen. Hierdoor wordt het maximum aan aroma’s en raskenmerken verkregen.

Deze wijn is een perfect voorbeeld van een Chileense Central Valley Chardonnay. De Santiago 1541 Chardonnay heeft een mooie bleke kleur met gouden tinten en een boeket met tonen van rijp fruit. Is fris op het palet en heeft een goede balans.

Combineert perfect met salades, vis en schelpdieren en lichte desserts.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Wine of Chili
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Chili
Wijnstreek Central Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten