• Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere 2019

Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere 2019 in giftbox

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,95

Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere 2019

Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere is een carmenere wijn in hart en ziel. De kleur is intens dieppaars karmijnrood en je ruikt bij het openmaken al een complexe en elegante geur vol vers zwart fruit als bramen, pruimen, bosbessen en de typische kruidigheid van tabak, donkere chocolade, hout en vanille waar je carmenere aan herkent. De smaak is geconcentreerd met frisse tonen afkomstig van de zuurgraad van deze wijn. Mooi ontwikkelde tannines, aangename structuur en heerlijk expressieve wijn met diepgang die afsluit met een lange afdronk.

Carmenere van oude wijngaard

De Carmenere druiven voor deze Santa Rita Pewën de Apalta zijn afkomstig van een klein terroir in Apalta. Een Chileense wijnstreek waar enkele van de beste Carmenere wijnen vandaan komen. Het is een kleine wijngaarden met wijnstokken daterend uit 1938 die werden geplant op een glooiende helling, gericht op het zuiden in het midden van de heuvels van de Apalta-vallei. Hier staan 5500 planten per hectare. De wijngaard wordt droog gecultiveerd (niet-geïrrigeerd) en ontvangt alleen water door winterse regenval, die gemiddeld 700 mm per jaar bedraagt, en bijdragen uit waterreservoirs. De bijdragen van de bassins in de lente zorgen ervoor dat het bladerdak zich op de juiste manier kan ontwikkelen en is voldoende voor een goede rijping. De granietbodem zorgt voor een goede drainage, wat op zijn beurt de groeikracht van de plant regelt en zorgt voor een goede fruitproductie. Gezien zijn ligging heeft het een zeer goede blootstelling aan de zon die geen schade veroorzaakt aan de trossen. Ondanks de van nature lage opbrengst worden slechte trossen en zwakke scheuten vroeg in het seizoen geëlimineerd. Voorafgaand aan de oogst worden defecte trossen verwijderd om ervoor te zorgen dat alleen de beste worden gevinifieerd.

Intense carmenere wijn

De druiven voor de Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere worden eind maart en begin april geoogst, ontsteeld, gedeeltelijk gekneusd. Hierna weekt het sap met de schillen gedurende 5 dagen inclusief 3% hele druiventrossen. De fermentatie start spontaan en vind plaats in betonnen en roestvrijstalen vaten met een temperatuur van 24-26 ° C. Op deze manier is de extractie van kleur en smaak exttra hoog aan het begin van de fermentatie met dagelijkse pumpovers en het breken van de cap. Om ervoor te zorgen dat de wijn elegante tannines heeft wordt de intensiteit van pumpovers tegen het einde van de fermentatie verminderd. Een 6-daagse maceratie na de gisting geeft de rondheid die kenmerkend is voor de wijn. Hierna rijpt de wijn gedurende 18 maanden op Franse eikenhouten vaten. (40% nieuw en 60% 2e gebruik) Door dit hele proces is de Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere een intense carmenere wijn.

Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere bestellen

Een bijzondere carmenere als de Pewën de Apalta Carmenere past perfect bij pasta met aardse tonen als truffel en of champignon soorten, lamsvlees, gevogelte en gegrild rundvlees. Wil je van deze wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om de SSanta Rita Pewën de Apalta Carmenere te drinken kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Relatiegeschenken
Wijnhuis Santa Rita
Druivensoort Carménère
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Viña Santa Rita

Viña Santa Rita is gesticht in 1880 door Don Domingo Fernández Concha, een vooraanstaand zakenman en publieke figuur van die tijd. Don Domingo bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-vallei, samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van topwijnmakers uit Frankrijk. Dit bracht technieken die tot nu toe onbekend waren in Chili, veranderde de manier waarop wijnen in het land werden gemaakt en zorgde voor spectaculaire resultaten.

Misschien ook interessant